Bellu: Sandra Izbaşa este recuperată sută la sută şi va avea o evoluţie bună la mondiale

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că sportiva Sandra Izbaşa s-a recuperat complet după operaţia suferită în 2009 la călcâiul piciorului drept, precizând că are încredere că gimnasta va avea o evoluţie bună la CM de la Rotterdam.

90 afișări
Imaginea articolului Bellu: Sandra Izbaşa este recuperată sută la sută şi va avea o evoluţie bună la mondiale

Bellu: Sandra Izbaşa este recuperată sută la sută şi va avea o evoluţie bună la mondiale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"După o ruptură de tendon, Sandra Izbaşa a primit indicaţia de la medici să lucreze cu o protecţie chiar şi la competiţii, nu numai la antrenamente. După părerea mea, ea este recuperată sută la sută, a şi concurat la naţionale şi în Elveţia. Ea este o gimnastă puternică, are 20 de ani, ştie ce vrea, are multă experienţă şi cred că va avea o evoluţie bună la mondiale. La capitolul sănătate trebuie să fii întotdeauna prevăzător şi să nu îl pui pe sportiv în situaţia să se reaccidenteze sau să simtă din nou dureri. Din punct de vedere al stării de sănătate s-a făcut tot ce s-a putut, fetele au fost recuperate. Dacă ar mai fi fost puţin timp poate s-ar mai fi rezolvat şi altfel de probleme legate de compoziţia exerciţiilor şi de siguranţa în execuţie. Atât cât a fost, noi trebuie să ne prezentăm la mondiale şi să testăm nivelul pe care-l au în momentul de faţă cu privire la pregătirea pentru Olimpiadă şi la posibilităţile de progres pe care le mai au aceste gimnaste", a spus Bellu.

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică speră ca rezultatele de la Rotterdam să le dea satisfacţie, în primul rând, sportivelor: "Sper ca la Rotterdam ele să concureze la un nivel care să le dea lor satisfacţie. Le-am spus că nu se luptă cu gimnastele din SUA, Rusia sau China, ci se luptă cu ele însele, cu propriile lor limite, propriile lor posibilităţi din acest moment. Ştiu şi ele că după aceste Campionate Mondiale, în cei doi ani rămaşi până la Jocurile Olimpice, va trebui să depună o muncă extraordinară pentru a-şi îmbunătăţi exerciţiile. În perioada scurtă pe care am avut-o la dispoziţie nu am putut rezolva decât parţial problemele de siguranţă şi de acurateţe. Aceste lucruri, fără un suport valoric, nu pot da în niciun caz perspectiva unor medalii olimpice".

Octavian Bellu a adăugat că România va avea aceleaşi rivale la Campionatele Mondiale, Rusia, Statele Unite ale Americii şi China. "Adversarele României sunt aceleaşi dintotdeauna, China, Statele Unite ale Americii şi Rusia. Rusia vine după o perioadă în care a căutat soluţia revenirii în elita gimnasticii mondiale şi a găsit-o, urmând să se prezinte cu o echipă foarte puternică. Conform tradiţiei, China va veni şi ea cu o echipă foarte puternică, iar echipa Statelor Unite a fost întotdeauna un adversar redutabil. Eu sper ca aceste fetiţe să fie mobilizate şi de atmosfera de concurs şi de prezenţa publicului şi să reuşească cele mai bune execuţii, pentru că de multe ori o execuţie curată, chiar dacă nu are o valoare deosebită, poate să-ţi dea speranţa obţinerii unei medalii", a declarat Bellu.

Lotul olimpic feminin de gimnastică al României va participa, în perioada 16-24 octombrie, la Campionatele Mondiale de gimnastică. Octavian Bellu nu va fi însă însoţit de Mariana Bitang, care va rămâne în ţară pentru a face o selecţie a junioarelor care ar putea face parte din lotul României în vederea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Lotul feminin care va pleca în Olanda duminică este format din Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi şi Amelia Racea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici