Benfica, Milan, Westham şi Marseille sunt primele sfertfinaliste din Europa League

Se cunosc primele patru sfertfinaliste ale UEFA Europa League, după ce joi seara, Benfica, Milan, Westham şi Marseille şi-au asigurat prezenţa în ultimele opt echipe ale competiţiei. Alte patru echipe calificate se decid tot joi seara. Tragerea la sorţi pentru sferturi de finală are loc vineri.

376 afișări
Imaginea articolului Benfica, Milan, Westham şi Marseille sunt primele sfertfinaliste din Europa League

Benfica, Milan, Westham şi Marseille sunt primele sfertfinaliste din Europa League

Rangers – Benfica 0-1 (0-0) 2-3 la general

După ce în tur reuşiseră o remiză surprinzătoare la Lisabona, scoţienii porneau cu prima şansă pe Ibrox Stadium din Glasgow, însă în ciuda unei posesii superioare, gazdele nu au izbutit să marcheze.

Rafa Silva a marcat a marcat pentru oaspeţi golul calificării, în minutul 66, din pasa lui Di Maria. Golul a fost iniţial anulat la semnalizarea tuşierului, însă analiza VAR a arătat că reuşita a fost validă.


Slavia Praga – AC Milan 1-3 (0-3) 3-7 la general

Italienii au venit relaxaţi la Praga, cu un avantaj confortabil obţinut pe teren propriu (4-2). Avantaj pe care l-au multiplicat cu 3 goluri până la pauză, pe fondul eliminării lui Holes de la gazde, care la accidentat grav pe portarul Maignan, care a şi fost înlocuit în minutul 23.

Gazdele au marcat golul de onoare pe final de meci, prin Jurasek. Pulisic, Loftus-Cheeak şi Leao au marcat pentru Milan în prima repriză, partida încheidu-se cu scorul general de 3-7 în favoarea italienilor.


Villareal – Marseille 3-1 (1-0) 3-5 la general

Victorie de palmares şi de consolare pentru echipa condusă de Marcelino, fostul antrenor al lui OM în prima parte a sezonului.

Plecaţi în retrur de la 0-4, spaniolii aveau o sarcină aproape imposibilă de a răsturna situaţia în favoarea lor. La jumătatea meciului recuperaseră un singur gol, prin Capoue, reuşind apoi în partea secundă să se apropie mult de o egalare, după golurile marcate de Sorloth şi Mosquera.

La 3-0, cu încă cinci minute de jucat din timpul regulamentar şi alte cinci suplimentare, gazdele nu au mai izbutit golul care să fi dus meciul în prelungiri. Mai mult, Jonathan Clauss a marcat în al patrulea minut de prelungiri, pentru oaspeţi, clarificând soarta echipei calificate.


Westham United – Freiburg 5-0 (2-0) 5-1 la general


Singurul gol marcat de nemţi pe teren propriu s-a dovedit a fi insuficient şi inutil, după ce oaspeţii au cedat în mod categoric disputa de pe London Stadium. La pauză avantajul fragil de un gol era deja recuperat, prin golurile lui Paqueta şi Bowen, pentru ca Cresswell şi Kudus de două ori să rotunjească la cinci numărul golurilor primite de portarul Atubolu.

Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală are loc vineri la Nyon, cu cele patru echipe calificate în urne şi altele patru ce urmează a fi decise tot joi seara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici