Benzema părăseşte Real Madrid după 14 ani la club

Câştigătorul Balonului de Aur, Karim Benzema, va părăsi Real Madrid ca jucător liber de contract în finalul sezonului, după 14 ani plini de trofee, a anunţat duminică clubul din LaLiga, atacantul urmând să se transfere la formaţia saudită Al Ittihad din Arabia Saudită.

557 afișări
Imaginea articolului Benzema părăseşte Real Madrid după 14 ani la club

Karim Benzema, Facebook

Postul de televiziune de stat Al Ekhbariya din Arabia Saudită a relatat că Al Ittihad a ajuns la un acord cu Benzema pentru un contract pe doi ani.

Francezul în vârstă de 35 de ani părea că va rămâne la clubul spaniol pentru încă un an, după un sezon 2022-23 în care s-a luptat cu accidentările şi a ratat campania Franţei la Cupa Mondială din Qatar din cauza unei alte accidentări.

Cu toate acestea, o ofertă estimată de presă la peste 100 de milioane de euro (107,05 milioane de dolari) din partea Arabiei Saudite l-ar fi făcut să-şi reconsidere viitorul.

Francezul a decis să anuleze clauza de prelungire cu un an pe care o avea în contract, Realul afirmând că "şi-a câştigat dreptul de a-şi decide viitorul".

"Real Madrid şi căpitanul nostru Karim Benzema au căzut de acord să pună capăt perioadei sale strălucitoare şi de neuitat ca jucător la clubul nostru", a precizat clubul într-un comunicat.

"Cariera lui Karim Benzema la Real Madrid a fost un exemplu strălucit de conduită şi profesionalism, iar el a reprezentat valorile clubului nostru."

Benzema l-ar putea urma pe fostul său coechipier de la Real, Cristiano Ronaldo, în ţara din Golf, după ce atacantul portughez a semnat în decembrie un contract pe 2 ani şi jumătate, estimat la peste 200 de milioane de euro, cu Al Nassr.

Ajuns la Real în 2009 de la Olympique Lyonnais, Benzema a devenit vârful de lance al atacului clubului şi principala ameninţare după ce Ronaldo a plecat la Juventus în 2018.

Benzema a marcat peste 350 de goluri pentru Real şi se află pe locul al doilea pe lista marcatorilor din toate timpurile ai clubului, după Ronaldo.

El a avut cel mai bun sezon al său în campania 2021-22, când a marcat de 44 de ori în toate competiţiile pentru a conduce echipa la un al 14-lea titlu european, un record, precum şi la titlu în LaLiga.

În Liga Campionilor, Real a reuşit reveniri remarcabile de pe poziţii pierdute în optimi, sferturi de finală şi semifinale împotriva lui Paris St Germain, Chelsea şi, respectiv, Manchester City - cu Benzema marcând în fiecare dintre manşele secunde.

Rolul său esenţial i-a adus Balonul de Aur, devenind primul jucător francez care câştigă trofeul de la Zinedine Zidane în 1998 şi al cincilea francez în total.

El îşi încheie cariera în capitala Spaniei cu un record de 25 de trofee cu clubul, inclusiv cinci Cupe Europene, patru titluri LaLiga şi trei Copa del Rey.

Ieşirea lui Benzema vine la o zi după ce Real a anunţat că şi Eden Hazard părăseşte clubul după ce a acceptat să-şi rezilieze contractul cu un an mai devreme.

Real a confirmat, de asemenea, plecările mijlocaşului ofensiv Marco Asensio şi a atacantului Mariano Diaz, lăsând lipsuri în atac, pe care preşedintele clubului, Florentino Perez, va trebui să le compenseze în finalul sezonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici