Bernie Ecclestone susţine că Massa are dreptate să dea Formula 1 în judecată

  • Fostul şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat marţi că Felipe Massa a avut dreptate să se adreseze Înaltei Curţi din Londra pentru a fi recunoscut drept campion mondial în sezonul 2008.
  • Ecclestone se numără şi el printre cei daţi în judecată de brazilian.
870 afișări
Imaginea articolului Bernie Ecclestone susţine că Massa are dreptate să dea Formula 1 în judecată

Bernie Ecclestone susţine că Massa are dreptate să dea Formula 1 în judecată

Avocaţii fostului pilot brazilian de la Ferrari au anunţat, luni, o acţiune în justiţie împotriva Formula One Management (FOM), a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) şi a lui Ecclestone.

Pilotul de 42 de ani cere, de asemenea, despăgubiri pentru pierderi financiare estimate la aproximativ 64 de milioane de lire sterline plus dobânzi pentru că a ratat titlul la un singur punct în faţa britanicului Lewis Hamilton.

Ecclestone a declarat pentru Reuters, prin telefon din Brazilia, că, dacă ar fi fost managerul lui Massa, l-ar fi sfătuit să acţioneze în Anglia.

„Cel mai bun lucru pe care l-ar putea face este să dea în judecată în Anglia. El vrea ceva simplu, aşa că va fi simplu. Nimeni nu are nimic de împărţit. Aşa că vom aştepta şi vom vedea", a declarat britanicul în vârstă de 93 de ani.

„S-ar putea să îl ajute dacă un judecător englez iese şi spune ceva în favoarea lui, ar fi bine pentru el".

Ecclestone are o mulţime de experienţă în sistemul juridic britanic, cea mai recentă fiind în octombrie anul trecut, când a plătit 652,6 milioane de lire sterline, dar a fost scutit de o pedeapsă cu închisoarea după ce a pledat vinovat de inducerea în eroare a autorităţii fiscale britanice cu privire la activele din străinătate.

În 2014, el a câştigat un proces la Înalta Curte intentat împotriva sa de compania media germană Constantin Medien, care ceruse daune de 100 de milioane de dolari în urma vânzării unei participaţii în F1, cu opt ani mai devreme.

În acelaşi an, el a plătit 100 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces de luare de mită în Germania.

Cererea lui Massa a făcut uz de un citat al lui Ecclestone pentru site-ul german F1 Insider, în care se afirma că brazilianul ar fi trebuit să fie campion mondial în 2008 şi că a fost „privat de titlul pe care îl merita" din cauza unui scandal la Marele Premiu din Singapore.

Ecclestone a repetat că nu-şi aminteşte să fi spus aşa ceva şi a spus că a încercat, în zadar, să găsească o înregistrare.

Massa conducea acea cursă din pole position când compatriotul său Nelson Piquet Jr s-a izbit cu Renault-ul său de zid în turul 14 din 61, declanşând intervenţia maşinii de siguranţă.

Coechipierul lui Piquet, Fernando Alonso, a câştigat cursa, în timp ce Massa nu a reuşit să puncteze după o oprire la boxe greşită.

Piquet a dezvăluit în 2009 că şefii echipei, care au fost ulterior excluşi, i-au ordonat să abandoneze.
Massa vrea ca FIA să recunoască faptul că şi-a încălcat propriile reglementări prin faptul că nu a investigat imediat accidentul şi nu a anulat rezultatul cursei, ceea ce l-ar fi făcut campion.

FIA, cu sediul la Paris, şi FOM, cu sediul la Londra, parte a companiei americane Liberty Media, nu au comentat acţiunea juridică a brazilianului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici