Bianca Bazaliu: Vestea convocării pentru fazele finale ale Campionatului European am primit-o trist

Bianca Bazaliu şi-a făcut debutul la un turneu final de senioare în semifinala cu Rusia a Campionatului European. Într-o discuţie cu ProSport, handbalista de la CSM Bucureşti a vorbit despre experienţa venită pe neaşteptate.

292 afișări
Imaginea articolului Bianca Bazaliu: Vestea convocării pentru fazele finale ale Campionatului European am primit-o trist

Bianca Bazaliu: Vestea convocării pentru fazele finale ale Campionatului European am primit-o trist

Interul stânga de 21 de ani a ajuns în Franţa la mai puţin de 24 de ore după ce Cristina Neagu s-a accidentat grav la partida cu Ungaria. ”Vestea convocării pentru fazele finale ale Campionatului European am primit-o trist, pentru că nu voiam să vin în acest context. Dar într-un fel, m-am bucurat că sunt aici. Am avut emoţii la început, este pentru prima dată când vin la o competiţie oficială cu senioarele. Din punctul meu de vedere, când am intrat pe teren, am uitat de orice, însă nu a fost să fie. Nu s-a terminat totul, jucăm duminică pentru o medalie şi ne dorim să o câştigăm”, a susţinut Bianca Bazaliu.

Imediat cum a ajuns la Paris, jucătoarea a fost la discuţii cu antrenorul Ambros Martin. ”M-a întrebat cât de bine sunt pregătită şi ce am făcut în ultima perioadă după ce am plecat de la naţională. Eu mi-am continuat antrenamentele, a fost OK. Într-adevăr, am făcut mult antrenament fizic, dar am avut şi câteva şedinţe de pregătire de handbal la echipa de club”, ne-a povestit tricolora.

Bianca Bazaliu a vorbit şi despre traseul României la Euro, cum l-a perceput din faţa televizorului: ”Toate meciurile le-am trăit cu sufletul la gură. Cel puţin în prima grupă au fost trei meciuri excelente, în a doua parte au fost trei jocuri aşa şi aşa, dar a fost OK în final, tot ce contează este că România a ajuns între cele mai bune patru naţionale din Europa”.

Interul stânga a declarat că nu nu simte o presiune suplimenatră pe umerii ei, chiar dacă lumea are aşteptări mari de la ea. ”Am venit aici să-mi fac jocul meu, dacă o să-mi iasă, totul va fi în regulă, vom vedea ce va fi”.

Considerată un posibil star mondial în urmă cu ceva timp, Bianca Bazaliu poate fi şi un studiu de caz pentru lumea handbalului românesc, ăentru specialişti. În 2014, la Campionatul Mondial de junioare, interul stânga câştiga medalia de aur cu România. Mai mult, Bianca a fost desemnată cel mai bun inter în echipa ideală a turneului, ea câştigând o bătălie la distanţă cu Djurdjina Jaukovic, în timp ce Emily Bolk a fost MVP. Cele două adversare ale românei joacă azi constant în Liga Campionilor şi au ajuns jucătoare importante şi la echipele naţionale. De altfel, amândouă sunt propuse de EHF pentru a fi desemnate cel mai bun inter stânga în echipa ideală la Euro. Privind acum la drumul parcurs de cele trei handbaliste în ultimii 4 ani, Bazaliu a pierdut puţin ritmul şi a rămas în urmă, deşi este la rândul ei de 4 sezoane la o echipă de Liga Campionilor. ”Am o părere de rău când văd că sunt multe fete din generaţia mea care joacă titulare, inclusiv la echipele de club. Nu am jucat atât de mult în toţi aceşti ani, dar sperăm să fie totul în regulă”, a povestit Bianca.

Cum îşi vede interul stânga cu braţ de fier viitorul în handbal? „Totul este în calculul meu, pentru că îmi doresc foarte mult să joc şi vom vedea”, a tras concluzia Bianca Bazaliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici