Biatlonistele ruse Irina Starih şi Ecaterina Iurieva au fost depistate pozitiv la un test doping

Biatlonistele ruse Irina Starih (26 de ani), specialistă în proba de sprint, şi Ecaterina Iurieva (30 de ani), campioană mondială în 2008, au picat un test doping a anunţat Ria Novosti, care citează championat.com, cu mai puţin de două săptămâni până la debutul Jocurilor Olimpice de la Soci.

80 afișări
Imaginea articolului Biatlonistele ruse Irina Starih şi Ecaterina Iurieva au fost depistate pozitiv la un test doping

Biatlonistele ruse Irina Starih şi Ecaterina Iurieva au fost depistate pozitiv la un test doping

Iurieva nu fusese selectată în lotul pentru Soci, în ciuda rezultatelor bune obţinute în ultimele sezoane.

Ea fusese suspendată pentru doi ani în 2009, după ce fusese testată pozitiv cu eritropoetină, ceea ce a făcut-o să rateze Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010.

Starih a fost o junioară de valoare la jumătatea anilor 2000, însă a absentat patru ani din elita competiţională înainte de a debuta în Cupa Mondială anul trecut. În clasamentul general Starih ocupă locul şase, având două clasări pe podium şi o victorie cu ştafeta Rusiei.

Încă nu au fost făcute publice substanţele pentru care au fost depistate pozitiv cele două sportive, dar nici perioada când testele au fost efectuate.

Ministrul sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, a refuzat să comenteze informaţiile. "Nu am auzit de asta. Nu am nicio informaţie de acest fel. Poate că am ratat eu ceva, dar nu mi-a fost raportat. Nu ştiu care dintre biatloniste ar fi putut fi prinse", a spus Mutko.

Rusia a fost implicată în ultimul mare scandal legat de JO, când vicecampioana din proba individuală, Olga Pîleva, a fost testată pozitiv la stimulantul carfedon. Pîleva a fost suspendată doi ani, iar medalia de argint i-a fost retrasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici