BIOGRAFIE: Marcel Puşcaş, fost fotbalist, antrenor, impresar şi conducător, candidează la preşedinţia FRF

Marcel Puşcaş, fost fotbalist, antrenor, impresar şi preşedinte de club şi unul dintre cei mai vechi contestatari ai lui Mircea Sandu, candidează în 5 martie la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

13065 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Marcel Puşcaş, fost fotbalist, antrenor, impresar şi conducător, candidează la preşedinţia FRF

BIOGRAFIE: Marcel Puşcaş, fost fotbalist, antrenor, impresar şi conducător, candidează la preşedinţia FRF

Născut la Oradea, în 12 octombrie 1960, Puşcaş a început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor.

De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil.

Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985.

În palmaresul său de jucător figureză o singură prezenţă la echipa naţională a României, el evoluând în meciul amical România - RDG (scor 1-0) din 1983 când selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu, l-a introdus pe teren pentru 18 minute.

Absolent al IEFS şi al Facultăţii de Mecanică din cadrul Academiei Militare, Puşcaş a început cariera de tehnician în 1988, când a fost antrenor-jucător la CS Târgovişte în Liga a II-a.

Ulterior, după obţinerea categoriei I de antrenor, în 1992 a preluat Rapid Bucureşti, formaţie pe care a reuşit să o califice după 18 ani în cupele europene.

După episodul Rapid, el a abandonat cariera de antrenor pentru cea de conducător activând iniţial în cadrul AJF Bihor pentru ca mai apoi să fie numit preşedinte al clubului Viitorul Oradea. Între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Steaua Bucureşti, perioadă în care gruparea roş-albastră a câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României.

Marcel Puşcaş a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.

De asemenea, candidatul la preşedinţia FRF a realizat în decursul ultimilor ani emisiuni TV, el colaborând cu mai multe posturi de televiziune, radio, precum şi publicaţii sportive.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie, vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar îl sprijină la alegeri pe fostul internaţional Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici