Bitang: Am putea avea o echipă cu Ponor şi Izbaşa la JO, dar ele trebuie să spună cât de mult doresc

Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat, marţi, că România ar putea avea o echipă cu Sandra Izbaşa (24 de ani) şi Cătălina Ponor (27 de ani) la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, dar a precizat că decizia le aparţine acestora.

333 afișări
Imaginea articolului Bitang: Am putea avea o echipă cu Ponor şi Izbaşa la JO, dar ele trebuie să spună cât de mult doresc

Mariana Bitang (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"România ar putea avea o echipă cu Ponor şi Izbaşa la Jocurile Olimpice. Ar putea, dar asta tot ele trebuie să răspundă cât de mult îşi doresc şi de cât de mult le va ajuta starea de sănătate şi dorinţa de a se alinia într-o nouă competiţie extrem de dură", a spus Bitang despre cele două gimnaste care se antrenează din nou cu lotul naţional.

Referitor la revenirea Sandrei Izbaşa în competiţii, Mariana Bitang nu a dorit să ofere detalii, dar a menţionat că România are nevoie de ea. "Cred că cel mai bine răspunde ea la această întrebare. Dar ca antrenor, pot să spun că ea e prezentă în sala de antrenament, are calităţi pe care ni le-am dori la oricare sportiv din lot. Dar de capacitatea de revenire, de dorinţa de a participa la următoarea competiţie de anvergură depinde doar de ea. România are nevoie de orice gimnastă de valoare, orice gimnastă cu un potenţial tehnic competitiv", a adăugat Bitang.

Aceasta a menţionat că progresul făcut de Cătălina Ponor la cei 27 de ani este "fantastic". "Cătălina Ponor îşi doreşte foarte mult să ajute România la Mondiale (n.r. - care vor avea loc la finalul lunii octombrie, la Glasgow). Ea e în cantonament de mai mult timp şi continuă să mă surprindă prin tenacitatea şi ambiţia ei. Este la a treia tentativă de revenire, dar într-o lună şi un pic şi-a revenit fantastic de bine. Este un mare exemplu de dorinţă şi de putinţă în acelaşi timp, pentru că, totuşi, are aproape 27 de ani şi se pare că performanţa este pentru ea lucrul pe care şi-l doreşte cel mai mult", a precizat ea.

Prezentă, luni, la primul concurs la care au participat gimnastele selecţionate în cadrul campaniei "Ţară, ţară, vrem campioane!", Mariana Bitang a afirmat că programul lansat anul trecut este singura şansă a României de a supravieţui în elita mondială. "Este un proiect care mi-aş dori să devină o permanenţă pentru a descoperi copii, să îi readucem spre gimnastică. E un proiect costisitor, sunt mulţi copii, mulţi antrenori implicaţi, dar e singura şansă pentru a supravieţui în elita gimnasticii mondiale. Fetele sunt emoţionate, nu a trecut încă un an de când au început gimnastica, ci doar câteva luni. Dar au învăţat unele elemente, au încropit nişte exerciţii, şi sperăm ca progresul să se vadă în scurt timp. Le-am luat însă de la nivelul zero şi considerăm că au început să urce panta lungă şi anevoioasă a performanţei în gimnastică", a spus Bitang.

Sandra Izbaşa, arbitră în cadrul concursului de marţi, a declarat că a văzut printre fetiţele participante şi "câteva talente". "A fost un concurs interesant, e prima oară când am arbitrat şi eu. Chiar am văzut câteva talente şi sper eu ca acestea să se integreze în acea grupă de 12 fetiţe probabil, între 2017 şi 2020. Cred în acest proiect pentru că avem nevoie de o bază de selecţie mai largă ca să putem scoate rezultate", a menţionat Izbaşa.

Marţi, la sala de gimnastică din Complexul Ghencea, a avut loc Cupa OMV Petrom, primul concurs al gimnastelor junioare selecţionate în urma campaniei naţionale "Ţară, ţară, vrem campioane!", legitimate la CS Steaua şi CS Dinamo. La concurs au asistat antrenorii lotului naţional Octavian Bellu şi Mariana Bitang, iar fostele gimnaste Sandra Izbaşa şi Silvia Stroescu s-au numărat printre arbitri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici