Blatter: Turneul final din 2020 nu mai este un Campionat European

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a criticat faptul că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 ţări, precizând că turneul a fost "împrăştiat" şi că îi lipseşte "sufletul".

191 afișări
Imaginea articolului Blatter: Turneul final din 2020 nu mai este un Campionat European

Joseph Blatter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un turneu aparţine unei ţări, iar pe parcursul său se creează o identitate şi o euforie. Turneul din 2020 a fost împrăştiat. Nu mai este un Campionat European. Trebuie să îl numim altfel, nu ştiu cum. Unui astfel de turneu îi lipseşte inima", a spus Blatter într-un interviu pentru publicaţia Kicker.

Conducătorul FIFA a amintit că i-a spus preşedintelui UEFA, Michel Platini, că ideea nu era nouă, fiind propusă anterior de fostul lider al Libiei, colonelul Khadafi, pentru Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud.

"Colonelul Khadafi mi-a spus că ar trebui să se joace câte un meci în fiecare din cele 53 de ţări ale Africii şi finala în Africa de Sud. I-am răspuns că aşa ceva este de neconceput", a precizat Blatter.

Michel Platini, care a lansat conceptul la finalul Euro-2012, a declarat că a fost felicitat de preşedintele FIFA şi că acesta a calificat ideea drept formidabilă, la începutul lunii decembrie, când formatul a fost aprobat de Comitetul Executiv al UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici