Blatter vrea interzicerea pe viaţă a fotbaliştilor vinovaţi de faulturi periculoase

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, crede că fotbaliştii vinovaţi de intrări periculoase deliberate ar trebui interzişi pe viaţă, scrie, vineri, publicaţia The Times, citată de ediţia electronică a cotidianului The Guardian.

13 afișări
Imaginea articolului Blatter vrea interzicerea pe viaţă a fotbaliştilor vinovaţi de faulturi periculoase

Blatter vrea interzicerea pe viaţă a fotbaliştilor vinovaţi de faulturi periculoase (Sursa: Mediafax Foto)

"Intrările periculoase reprezintă una din cele mai importane probleme în fotbal în acest moment. Jucătorii care fac astfel de lucruri intenţionat ar trebui interzişi pe viaţă", a declara Blatter.

Blatter îi consideră vinovaţi pe antrenori, dar a cerut şi arbitrilor să fie mai drastici. "Mecanismul de azi este evident. Presiunea pe antrenor sau manager pentru câştigarea unui meci este atât de mare încât încurajează jucătorii să obţină victoria cu orice preţ. Nu există microfon în vestiar, aşa că spune: «Du-te, du-te». Până unde? Până în punctul în care intervine arbitrul. Unii arbitri se gândesc: «Cât de mult las meciul fără să acord cartonaş?»", a explicat Blatter.

"Ei se gândesc că sunt arbitri buni dacă meciul se desfăşoară 20 de minute fără întrerupere. Dar arbitrul trebuie să acorde cartonaş galben sau roşu în primele trei sau patru minute dacă este necesar şi le vom cere să facă acest lucru. Atunci arbitrul va avea pace în teren", a spus Blatter.

Joseph Blatter a subliniat că deşi înainte jucătorii făceau faulturi din spate, acum intrările periculoase se fac din faţă şi dintr-o parte. "Este o problemă ce va fi discutată în weekend (n.r. - la întâlnirea International Board). Nu doar vom face recomandări arbitrilor, dar îi vom instrui să fie mai puternici împotriva violenţei", a declarat Blatter.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca fotbalistul accidentat să îl acţioneze în justiţie pe cel care l-a faultat, Blatter a răspuns: "Este criminal să ataci pe cineva, indiferent că se întâmplă pe terenul de fotbal sau în altă parte. Este o infracţiune şi trebuie tratată ca atare".

Problema intrărilor periculoase a revenit în atenţia lumii fotbalistice după ce atacantul croat al echipei Arsenal Londra, Eduardo da Silva, a suferit o accidentare groaznică, o fractură a peroneului stâng şi o dislocare a călcâiului aceluiaşi picior, la meciul cu Birmingham City. Pentru acest fault periculos, fundaşul echipei Birmingham, Martin Taylor, a primit cartonaşul roşu şi o suspendare de trei etape. Apoi, el a spus că a fost un fault neintenţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici