Bogdan Enoiu: Situaţia juridică a Arenelor BNR este destul de complicată şi de aceea nu avem o arenă nouă

Organizatorul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Bogdan Enoiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia juridică a complexului de tenis Arenele BNR este destul de complicată, din acest motiv nefiind construit un stadion nou, de 7.500 de locuri.

415 afișări
Imaginea articolului Bogdan Enoiu: Situaţia juridică a Arenelor BNR este destul de complicată şi de aceea nu avem o arenă nouă

Bogdan Enoiu: Situaţia juridică a Arenelor BNR este destul de complicată şi de aceea nu avem o arenă nouă (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Acest turneu a ajuns la a 20-a ediţie şi încă nu are un stadion nou. Poate o să avem la ediţia a 25-a o arenă de 7.000 despectatori. Situaţia juridică a bazei e destul de complicată şi de aceea nu s-a realizat o arenă nouă. Noi ne dorim ca în Parcul cu Platani, care înseamnă istoria tenisului românesc, să existe o arenă de 7.500 de locuri, iar noi promitem să ne zbatem să ridicăm turneul la 500 de puncte", a spus Enoiu.

Bogdan Enoiu a afirmat că pentru construirea unei noi arene centrale ar fi nevoie de aproximativ cinci milioane de euro. "Cred că o astfel de arenă nu ar trebui să depăşească 4-5 milioane de euro, maxim. După aceea ar trebui şi un semicentral de 2.000 de locuri plus vestiare noi. Problema este între BNR, proprietarul arenelor, şi Primăria Municipiului Bucureşti, pentru că nu ar avea număr cadastral", a adăugat Enoiu.

El susţine că România ar merita să găzduiască un turneu de 500 de puncte, având în vedere performanţele obţinute de-a lungul timpului, atât la masculin, cât şi la feminin. "Un turneu de 500 de puncte ATP te duce la premii de minimum 1,2 milioane de euro. După performanţele din tenisul mondial, România ar merita să aibă un astfel de turneu, dar ne trebuie arena aceea", a continuat Enoiu.

Fostul tenismen Ilie Năstase crede că reprezentanţii BNR, proprietarul arenelor, nu doresc construirea unui nou stadion. "Trebuie să discutăm despre noul stadion, pentru că nu cred că banca se poate implica. Noi trebuie să găsim un sponsor şi să facem stadionul. Ei (n.r. - BNR) nu au vrut să pună numele meu şi al lui Ţiriac la arena centrală, deşi cred că meritam la câte loburi am dat acolo. Deci nu vor să o facă. În restul anului joacă doar băieţii de la bancă. Au făcut un stadion nou de fotbal, dar de trei-patru ani nu joacă nimeni acolo. Asta e România", a adăugat Năstase.

A 20-a ediţie a BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneu de 250 de puncte ATP, cu premii de 439.000 de euro, va avea loc între 18 şi 26 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici