Boloni: României îi place să avanseze pe furiş

Fostul selecţioner Ladislau Boloni a declarat, pentru publicaţia France Football, că reprezentativa României este o echipă care ştie să sufere şi care poate produce surprize, avertizând naţionala Franţei că ar putea fi în pericol dacă nu se concentrează sau dă dovadă de suficienţă.

20 afișări
Imaginea articolului Boloni: României îi place să avanseze pe furiş

Boloni: României îi place să avanseze pe furiş (Imagine: Mediafax Foto)

"Echipa română ştie să sufere, să aştepte, să se apere, să se organizeze, să se adapteze, să dejoace planurile adversarului, să câştige timp. Şi apoi, fie prin răutate, fie prin viclenie sau prin talent, ea este capabilă să iasă la joc, printr-o accelerare sau o lovitură liberă şi să aibă una sau două lovituri de geniu pentru a crea surpriza. România se află în poziţia care îi convine cel mai mult: cea de outsider, când nimeni nu se aşteaptă la nimic de la ea. României îi place să avanseze pe furiş. Dacă francezii dau dovadă de lipsă de conentrare sau de suficienţă, atunci sunt în pericol", a declarat Boloni, jucător în naţionala României în perioada 1974-1988 şi selecţioner (2000-2001).

Boloni a apreciat că toate caracteristicele poporului român se regăsesc în fotbalul românesc şi în jocul naţionalei României. "Poporul român nu este curajos şi este lipsit de ambiţie, deaorece a învăţat să se mulţumească cu puţin. În schimb, este un popor abil, descurcăreţ, inventiv, care a fost obligat întotdeauna să găsească o soluţie pentru a se descurca şi a putea supravieţui. Are o mare capcaitate de a suferi în tăcere, fără a se revolta. Toate aceste caracteristici se găsesc în fotbalul nostru şi în jocul echipei naţionale", a subliniat Boloni.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni dimineaţă, înainte de plecarea reprezentativei României în Elveţia, la cantonamentul de la Saint-Gall, că obiectivul românilor la Campionatul European este trecerea de grupe şi a adăugat că ar prefera ca acest lucru să fie reuşit şi de Italia.

Reprezentativa României va evolua în grupa C la turneul final al Campionatului European din 2008, alături de selecţionatele Olandei, Franţei şi Italiei, conform tragerii la sorţi de la Lucerna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici