Bonetti: Borcea nu se pricepe la fotbal şi este folosit de familia Becali

Antrenorul dinamovist Dario Bonetti a declarat, într-un interviu acordat cotidianului ProSport, că preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, nu se pricepe la fotbal şi că acesta este folosit de familia Becali pentru promovarea jucătorilor pe care îi au sub contract.

33 afișări
Imaginea articolului Bonetti: Borcea nu se pricepe la fotbal şi este folosit de familia Becali

Bonetti: Borcea nu se pricepe la fotbal şi este folosit de familia Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Bonetti a fost la un pas să fie dat afară, vineri, de acţionarii Cristi Borcea şi Vasile Turcu, însă preşedintele Consliului de Administraţie, Nicolae Badea, s-a opus, astfel că italianul rămâne deocamdată în funcţie. Bonetti a reacţionat dur şi a spus despre Borcea că, prin acţiunile lui, distruge Dinamo.

"Sincer, nu mă interesează (n.r. - ce spune Borcea despre el). Contează doar ce spune Nicolae Badea, el este preşedintele meu, nu Borcea. Borcea crede că se pricepe la fotbal, dar nu e aşa. Uitaţi-vă la toate declaraţiile lui. Cred că are o mare confuzie în creier! Nu înţelege fotbalul! Pentru el fotbalul înseamnă să apară la televizor, în ziare, să apară în public. Totul se rezumă la asta. Doar că aşa distruge clubul Dinamo", a declarat Bonetti, pentru ProSport.

Bonetti a precizat că preşedintele executiv i-a cerut demisia şi înaintea meciului de joi, cu Panathinaikos Atena, din Liga Europa. "În noaptea dinaintea meciului cu Panathinaikos, Borcea l-a sunat pe secundul meu cu următorul mesaj: 'Spune-i lui Dario să îşi dea demisia!'. În noaptea dinaintea meciului! Şi nu este prima oară", a afirmat Bonetti.

Tehnicianul a spus că fraţii Becalii, care au ameninţat că nu mai sprijină Dinamo dacă italianul nu este dat afară, se folosesc de Borcea ca să-şi promoveze jucătorii. Dario Bonetti mai spune că banii obţinuţi din transferuri nu ajung la club. "Ei se folosesc de Borcea! Ei însemnând familia Becali. Ei nu sunt interesaţi de rezultatele de la club. Ei vând jucători. Şi vor să îşi promoveze aceşti jucători, să-i bage pe teren. Ei nu fac parte din fotbal, sunt o structură paralelă cluburilor. Iar în cazul lui Dinamo, ei fac rău. (...) Ei lucrează pentru interesele lor. Care sunt acestea? Să facă în aşa fel încât să vândă jucători. Nu îi interesează rezultatele, nu le pasă de fotbal. S-au vândut foarte mulţi jucători de la Dinamo, iar banii nu au ajuns toţi la club. Acesta este scopul lor", a declarat Bonetti.

Formaţia Dinamo Bucureşti a pierdut, cu scorul de 0-1 (0-0), meciul susţinut, joi seară, pe teren propriu, în compania echipei elene Panathinaikos Atena, în etapa a doua a grupei F a Ligii Europa, partidă în care Claudiu Niculescu a ratat un penalti în minutul 88.

Oficialii dinamovişti au criticat după meci echipa folosită de Dario Bonetti, dar şi tactica impusă de tehnician. Preşedintele executiv Cristi Borcea a declarat că "Bonetti nu este pe stilul lui Dinamo". "Cu stilul italian la Dinamo nu merge, trebuie să ataci. Asta am şi spus-o şi o repet, Bonetti nu cunoaşte jucătorii. Nu poţi schimba 2-3 trei jucători la fiecare meci. Mă duc la spital din cauza jucătorilor şi a lui Bonetti. Numai dau niciun ban şi nici nu mai vin la meciurile de campionat. Vin doar la cele din Europa League. Bonetti nu este pe stilul lui Dinamo. I-am spus şi domnului Badea că nu mai vin. Gata!", a declarat Borcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici