Boxerul Joe Calzaghe, personalitatea sportivă a anului în clasamentul BBC

Pugilistul galez Joe Calzaghe a fost desemnat de BBC drept personalitatea sportivă a anului, tatăl şi antrenorul său, Enzo Calzaghe, primind trofeul pentru cel mai bun tehnician al anului.

2 afișări
Imaginea articolului Boxerul Joe Calzaghe, personalitatea sportivă a anului în clasamentul BBC

Boxerul Joe Calzaghe, personalitatea sportivă a anului în clasamentul BBC

"Sunt şocat. Este o mare onoare pentru mine care încheie un an minunat. Sunt foarte mândru, este o mare realizare mai ales că şi tatăl meu a primit trofeul de antrenorul anului. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine şi sper că şi anul viitor voi avea un an la fel de minunat ca acesta", a spus Joe Calzaghe.

Joe Calzaghe este campion mondial la categoria supermijlocie şi este neînvins în 44 de meciuri. Trofeul Personalitatea anului în sport i-a fost înmânat de fostul boxer Lenox Lewis.

Pe locul doi în clasamentul Personalitatea sportivă a anului s-a clasat pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de un alt boxer, Ricky Hatton.

Trofeul "Personalitatea sportivă a anului" este decernat de BBC în fiecare an din 1954 şi este acordat de obicei unui sportiv din Marea Britanie.

Premiu "Personalitatea sportivă a anului din afara Marii Britanii" a fost decernat de BBC numărului unu mondial în tenisul masculin, elveţianul Roger Federer, locul doi în acest clasament a fost ocupat de rugbistul din Africa de Sud Bryan Habana în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat jucătorul de golf Padraig Harrington.

Naţionala de rugby a Angliei a câştigat premiul pentru cea mai bună echipă a anului.

Fostul antrenor al naţionalei Angliei de fotbal Sir Bobby Robson a primit premiul pentru întreaga carieră, trofeu ce i-a fost înmânat de managerul echipei Manchester United, Sir Alex Ferguson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici