Brazilia se declară "victorioasă" în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale

Brazilia nu a câştigat al şaselea titlu mondial pe teren propriu, aşa cum visa, dar se poate considera "victorioasă" în ceea ce priveşte organizarea uneia dintre cele mai frumoase ediţii ale Cupei Mondiale, a declarat, luni, preşedintele Dilma Rousseff.

110 afișări
Imaginea articolului Brazilia se declară "victorioasă" în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale

Brazilia se declară "victorioasă" în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţara noastră se poate considera drept victorioasă în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale. Sunt sigură că a fost una dintre cele mai frumoase ediţii din istorie. Am avut Cupa Cupelor", a declarat Rousseff, care va candida la preşedinţia Braziliei la alegerile din octombrie.

Prezentă la o întâlnire de bilanţ cu zece miniştri, ea a răspuns astfel celor care s-au îndoit de faptul că Brazilia nu are capacitatea de a organiza o asemenea competiţie.

Totuşi, preşedintele a recunoscut că umilitoarea înfrângere, cu scorul de 1-7, suferită de Brazilia în faţa Germaniei, în semifinale, a reprezentat "o problemă". Dar ea le-a reamintit brazilienilor un proverb chinez, "înfrângerea este mama tuturor victoriilor", şi le-a cerut compatrioţilor să treacă peste acest incident.

"Am pierdut trofeul, dar Brazilia a câştigat Cupa, un eveniment pe pe care întreaga lume l-a admirat", s-a felictat la rândul său, Aloizio Mercadante, ministrul-şef al Casei Civile (echivalentul unui prim-ministru).

Brazilia aştepta 600.000 de turişti străini în timpul celor 30 de zile ale turneului, dublu faţă de ediţia din Africa de Sud, în 2010, dar a primit un milion de persoane din 202 ţări, a subliniat ministrul Turismului, Vinicius Lages.

Un sondaj efectuat pe aeroporturile celor 12 oraşe-gazdă şi la zece frontiere terestre a relevat că 95 la sută dintre turiştii străini au afirmat că au intenţia de a reveni în Brazilia, a adăugat el.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat în ţară pentru a asista la Cupa Mondială, o competiţie acoperită de mai mult de 20.000 de jurnalişti.

În total, 16,7 millioane de persoane au fost transportate cu avionul în întreaga ţară, cu un record istoric de 572.000 într-o singură zi, conform statisticii prezentate de ministrul Aviaţiei Civile.

"Nu a existat nicio cădere în reţeaua de energie, nici în reţeaua transmisiilor de date. Priviţi ce am făcut de-a lungul Cupei Mondiale! Imaginaţi-vă ce vom putea face la Jocurile Olimpice din 2016", a concluzionat Mercadante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici