Brazilianul Kaka a câştigat Balonul de Aur

Mijlocaşul brazilian al echipei AC Milan, Kaka, a câştigat, duminică, la Paris, Balonul de Aur decernat de publicaţia France Football, după votul unui juriu format din jurnalişti din 96 de ţări.

3 afișări
Imaginea articolului Brazilianul Kaka a câştigat Balonul de Aur

Brazilianul Kaka a câştigat Balonul de Aur

Câştigătorul Balonului de Aur a fost anunţat în cadrul emisiunii Telefoot de la postul francez TF1

Kaka, în vârstă de 25 de ani, îi succede în palmares fundaşului italian de la Real Madrid, Fabio Cannavaro, ocupantul locului 24 în acest an, şi i-a devansat, cu 444 de puncte, pe portughezul Cristiano Ronaldo (277 puncte), argentinianul Lionel Messi (255 puncte) şi ivorianul Didier Drogba, locul 4 cu 108 puncte. Locul cinci a revenit italianului Andrea Pirlo, cu 41 puncte.

Pentru prima oară în istoria sa, Balonul de Aur a fost deschis tuturor jucătorilor, indiferent de naţionalitate sau campionat. Atacantul irakian Younis Mahmoud, campionul Asiei 2007 şi care evoluează în Qatar (Al Gharafa), s-a clasat pe locul 29.

"Acest Balon de Aur vine să recompenseze un an special pentru mine. Aş dori să-i mulţumesc lui Dumnezeu, părinţilor mei şi coechipierilor mei de la AC Milan şi de la naţionala Braziliei", a declarat Kaka.

Kaka, autor a zece goluri în Liga Campionilor, a fost unul dintre marii actori ai finalei câştigată de AC Milan în faţa formaţiei Liverpool, scor 2-1, mai ales cu o pasă decisivă la al doilea gol marcat de milanezi.

Kaka este al patrulea brazilian care câştigă prestigioasa recompensă după Ronaldo (1997, 2002), Rivaldo (1999) şi Ronaldinho (2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici