Briatore l-ar putea da în judecată pe Nelson Piquet

Fostul director al echipei Renault F1 Flavio Briatore a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport, că i-ar putea da în judecată pe Nelson Piquet Jr. şi pe tatăl acestuia, care l-au acuzat că ar fi la originea "Crashgate".

17 afișări
Imaginea articolului Briatore l-ar putea da în judecată pe Nelson Piquet

Fostul director al echipei Renault F1 Flavio Briatore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre intenţia de a începe o acţiune legală împotriva celor doi Piquet, Briatore a răspuns: "Foarte probabil. Răul pe care mi l-au făcut nu se uită într-o zi".

Briatore l-a acuzat şi pe fostul preşedinte al FIA, Max Mosley, că a "condus forul internaţional şi Consiliul Mondial ca pe o proprietate privată" şi că i-a făcut un "lucru josnic după 18 ani în Formula 1".

Marţi, Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris a judecat ca ilegală decizia din 21 septembrie 2009 a FIA împotriva lui Flavio Briatore, pentru implicarea sa în cazul "Crashgate", anulând astfel excluderea pe viaţă din lumea sporturilor cu motor, dictată împotriva fostului director al Renault F1.

Nelson Piquet Jr. şi tatăl acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet, i-au acuzat pe directorul tehnic Pat Symonds şi mai ales pe managerul echipei Renault, Flavio Briatore, că i-au solicitat pilotului să comită în mod voluntar un accident în timpul Grand Prix-ului statului Singapore din 2008, pentru a favoriza victoria coechipierului său, Fernando Alonso.

La rândul său, FIA a anunţat că supendarea lui Flavio Briatore rămâne în vigoare până când vor fi epuizate toate căile de atac ale deciziei tribunalului francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici