Bucureşti, locul de întâlnire al campionilor mondiali

Preşedintele FR Handbal Cristian Gaţu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că va organiza un eveniment special, în luna iunie, în onoarea campionilor mondiali cu echipele României, la feminin şi masculin, care au cucerit împreună şapte titluri.

16 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, locul de întâlnire al campionilor mondiali

Bucureşti, locul de întâlnire al campionilor mondiali (Imagine: Mediafax Foto)

"Va fi un eveniment special, deosebit, la care m-am gândit multă vreme, iar acum pot spune că se va pune în practică. Sunt bucuros că îl putem organiza la nivelul la care merită toţi cei care au câştigat titluri mondiale pentru România. Din jucătorii care au contribuit la cucerirea acelor trofee mai trăiesc 51 şi sunt fericit că au confirmat 50 că vor veni la Bucureşti. Din păcate, Ana Nemetz nu va onora invitaţia, aflându-se în Germania, suferindă de paralizie”, a declarat Cristian Gaţu, care va participa la evenimentrul programat între 12-14 iunie în dublă calitate de preşedinte al FR Handbal şi campion mondial.

Echipele feminine ale României au cucerit trei titluri mondiale, în 1956 (Germania), 1960 (Olanda) şi 1962 (Bucureşti), în timp ce cele masculine au câştigat aurul mondial în 1960 (Germania), 1964 (Cehia), 1970 (Franţa) şi 1974 (RDG). Conform declaraţiilor preşedintelui FR Handbal, programul evenimentului din luna iunie va fi următorul:

11 iunie – sosirea invitaţilor şi dineul oficial

12 iunie – primirea şi decorarea campionilor mondiali de către preşedintele României, Traian Băsescu

13 iunie – participarea la o slujbă organizată de Patriarhul Daniel, pentru pomenirea campionilor mondiali decedaţi

- participarea la Festivalul Handbalului (Sala Polivalentă), la care vor evolua echipe de la Centrele de Excelenţă din Sighişoara şi Râmnicu Vâlcea

Ora 16.30 – meciul masculin România-Muntenegru (calificări CE 2010)

Ora 18.00 – prezentarea oficială a campionilor mondiali şi decernarea Trofeelor "Campioni de Legendă"

Ora 20.00 – meciul feminin retur România-Belarus, din play-off-ul CM din 2009

14 iunie – petrecere la reşedinţa lui Cristian Ţânţăreanu.

Din cei 50 de invitaţi speciali, 31 au jucat pentru naţionala masculină, 18 aflându-se în România, iar 13 în străinătate (9 în Germania, iar câte unul în Suedia, Mexic şi Portugalia), iar 20 au jucat pentru naţionala feminină, 13 foste handbaliste aflându-se în ţară, iar celelalte şapte în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici