Buenos Aires va găzdui finala Copa Libertadores 2024

  • Capitala Argentinei, oraşul autonom Buenos Aires (CABA), va găzdui finala Copa Libertadores în 2024.
  • Anunţul a fost făcut de Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) şi confirmat de Confederaţia Sud-Americană de Fotbal (CONMEBOL).
  • Stadionul care va găzdui finala nu a fost încă anunţat.
40 afișări
Imaginea articolului Buenos Aires va găzdui finala Copa Libertadores 2024

Buenos Aires va găzdui finala Copa Libertadores 2024

Argentina va găzdui finala Copa Libertadores în 2024, au confirmat joi AFA şi CONMEBOL. Deşi stadionul care va găzdui finala din noiembrie nu a fost încă anunţat, unul dintre cele mai probabile candidate este Más Monumental, casa clubului Atlético River Plate, care are o capacitate de peste 80.000 de locuri.

"Lipsa de confirmare se datorează speculaţiilor legate de vânzarea biletelor şi de cei care au ajuns în etapa finală", a declarat o sursă pentru Inside The Games.

"Este oficial: Buenos Aires va găzdui finala Copa @Libertadores în 2024. Ce plăcere să vă întâmpinăm în ţara noastră @CONMEBOL!". a postat AFA pe contul său X (fostul Twitter).

Ulterior, în cursul zilei, forul de conducere al fotbalului sud-american, al doilea ca mărime din lume după UEFA, a anunţat, prin vocea preşedintelui său Alejandro Domínguez, că Buenos Aires a fost confirmată ca sediu al finalei celei mai importante competiţii de cluburi de pe continent.

47 de cluburi participă la ediţia din acest an a Cupei Libertadores, sperând să calce pe urmele lui Fluminense, care a învins Boca Juniors cu 2-1 în finala de la Maracanã din Rio de Janeiro, Brazilia.

Turneul, al doilea ca importanţă după Liga Campionilor UEFA, reuneşte opt echipe braziliene (şapte din calificări plus campioana în exerciţiu) şi şase din cealaltă mare putere a Americii de Sud, Argentina. Brazilia şi Argentina sunt cele două ţări cu cele mai multe reprezentante în competiţie. Brazilia are (şapte locuri alocate, plus campioana în exerciţiu din Libertadores), iar Argentina şase. Faza grupelor (opt grupe a câte patru echipe) începe la 2 aprilie şi se încheie la 30 mai.

Aceasta va fi cea de-a şasea ediţie a finalei Cupei Libertadores jucată într-o singură manşă şi prima care va avea loc în Argentina. Ediţia din 2019 a avut loc pe stadionul Monumental din Lima, Peru (Flamengo a învins River Plate), iar cea din 2020 pe Maracanã din Rio de Janeiro (Palmeiras a învins Santos), în 2021 la Centenario din Montevideo (Palmeiras a învins Flamengo), în 2022 pe Monumental din Guayaquil, Ecuador (Flamengo a învins Athletico Paranaense), iar cel mai recent pe Maracanã cu Fluminense şi Boca Juniors.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici