Bunuri ale Camorrei în valoare de 100 milioane de euro, puse sub sechestru

Justiţia italiană a pus sechestru, joi, pe bunuri în valoare de 100 de milioane de euro în cadrul unei anchete privind mafia napolitană Camorra, în care sunt implicaţi şi un înalt responsabil al poliţiei locale şi un jucător de fotbal, informează AFP.

12 afișări

Vittorio Pisani, şeful brigăzii de intervenţie urgentă din cadrul poliţiei din Napoli, este bănuit că "a transmis informaţii confidenţiale privind derularea unei anchete aflate în curs ce viza un antreprenor cu legături în Camorra, Marco Iorio, permiţându-i acestuia să evite sechestrul pe bunuri", scrie Corriere della Sera pe pagina de web.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestei operaţiuni vizând clanul mafiot Lo Russo, "au fost puse sub sechestru bunuri în valoare de peste 100 de milioane de euro, suma de 30 de milioane de euro fiind ascunsă în 150 de depozite bancare".

Printre bunurile puse sub sechestru se află 17 restaurante, baruri şi pizzerii deţinute de diverse societăţi, dintre care una foarte cunoscută - "Regina Margherita" - printre acţionarii căreia se află şi fundaşul echipei naţionale de fotbal a Italiei, Fabio Cannavaro, care nu este însă vizat de anchetă.

Potrivit cotidianului La Repubblica, ancheta mai vizează fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală.

În luna aprilie a acestui an, autorităţile din Calabria au confiscat proprietăţi şi bunuri în valoare de 190 de milioane de euro aparţinând clanului Pesce di Rosarno, din mafia calabreză, printre acestea aflându-se două cluburi de fotbal, 40 de firme, în principal din sectoare ca transporturi, agricultură şi comerţ, 44 de case, 4 vile, 12 garaje, 60 de terenuri, 56 de autovehicule şi 108 autocare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici