Burleanu: CSU Craiova este în Liga I conform regulamentelor FRF şi deciziilor Adunării Generale

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că gruparea CSU Craiova este în Liga I pe baza regulamentelor federaţiilor şi deciziilor Adunării Generale, chiar dacă nu avea drept de promovare potrivit statului din 2011 al Federaţiei Române de Fotbal, aflat încă în vigoare.

378 afișări
Imaginea articolului Burleanu: CSU Craiova este în Liga I conform regulamentelor FRF şi deciziilor Adunării Generale

Burleanu: CSU Craiova este în Liga I conform regulamentelor FRF şi deciziilor Adunării Generale (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Federaţia funcţionează după statutul din 2011. Dacă e să ne referim la modificarea de trei ani, trebuie să luăm în calcul o recomandare a UEFA, care stă în picioare, în sensul că nu trebuie să faci referire la o perioadă de trei ani de zile. Imaginaţi-vă o echipă care se înfiinţează astăzi, se duce în liga a V-a sau a VI-a şi ar trebui să stea acolo până promovează în eşalonul imediat superior. Prin urmare e un articol care nu are ce să caute. CSU Craiova a promovat conform tuturor regulamentelor FRF şi deciziilor Adunării Generale, pentru că în acelaşi timp trebuie să ne amintim de o invitaţie adresată clubului. O Adunare Generală nu are cum să încalce statutul federaţiei, pentru că o adunare generală îl poate modifica", a spus Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Referitor la afirmaţiile patronului FC Universitatea Craiova, Adrian Mitielu, conform cărora Curtea de Apel a anulat modificările efectuate la statutul FRF, astfel că prezenţa în Liga I a CSU Craiova este ilegală, Burleanu a afirmat că decizia instanţei nu are nicio legătură cu statutul FRF. "Curtea de Apel a decis reanalizarea acestei situaţii, pe de o parte. Pe de altă parte, fondul solicitării noii entităţi a domnului Mititelu face referire la nerecunoaşterea instanţelor sportive. Practic, noua entitate nu este membru afiliat al Federaţiei Române de Fotbal. Prin urmare, din punct de vedere procedural nu poţi să ataci un statut. Solicită ca TAS-ul să nu fie o ultimă instanţă în plan sportiv. Acesta este fondul solicitării domnului Mititelu", a precizat şeful FRF.

Adrian Mititelu se află de mai mulţi ani în conflict cu FRF ca urmare a dezafielierii clubului FC Universitatea Craiova, dar şi cu autorităţile locale, care au decis retragă sprijinul acordat grupării sale şi să înfiinţeze o altă echipă, CS Universitatea Craiova.

Primăria Craiova a decis în vara anului 2013 să susţină înfiinţarea echipei CS Universitatea Craiova, care să participe în Liga a II-a începând din sezonul 2013-2014, profitând de locul oferit oraşului de Adunarea Generală a FRF după dezafilierea FC Universitatea Craiova. Susţinută de autorităţile locale, CS Universitatea Craiova a promovat în Liga I în vara anului 2014. Mititelu contestă prezenţa echipei CSU Craiova în prima ligă, susţinând că a fost încălcat articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

la 28 iunie 2014, acest articol a fost scos din statut de Adunarea Generală a FRF, dar modificările nu au fost validate deocamdată de instanţă, astfel că federaţia funcţionează după statutul din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici