Burleanu: Minifotbalul va fi recunoscut de Guvern ca ramură sportivă, până la finalul anului

Preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România (FMR), Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că minifotbalul îndeplineşte toate criteriile şi până la finalul acestui an va fi recunoscut de Guvern ca ramură sportivă separată.

134 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Minifotbalul va fi recunoscut de Guvern ca ramură sportivă, până la finalul anului

Burleanu: Minifotbalul va fi recunoscut de Guvern ca ramură sportivă, până la finalul anului

"Minifotbalul românesc are o recunoaştere din partea publicului ţinând cont că există deja 30.000 de jucători, în comparaţie cu alte sporturi care au doar câteva sute. Dar este nevoie şi de o recunoaştere din punct de vedere normativ, care ţine de îndeplinirea anumitor criterii. Noi îndeplinim aceste criterii de doi sau trei ani şi anume un număr de jucători, o reprezentativitate la nivel judeţean şi participare la nivel european. Minifotbalul românesc îndeplineşte de departe aceste condiţii, mai ales prin câştigarea Campionatului European. Este nevoie de o recunoaştere a minifotbalui de către Guvernul României ca ramură de sport, dar nu vrem să punem presiune. Nu avem un termen, dar cel mai probabil această recunoaştere se va întâmpla până la finalul acestui an", a spus oficialul FMR.

El a adăugat că a avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care l-a asigurat de sprijinul său. "Am avut o întâlnire azi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care ne-a felicitat pentru câştigarea titlului european şi ne-a oferit sprijinul său pentru recunoaşterea minifotbalului ca o ramură sperarată de sport", a menţionat preşedintele.

Minifotbalul nu este o disciplină recunoscută de FIFA, de UEFA şi de Federaţia Română de Fotbal, însă Răzvan Burleanu a menţionat că minifotbalul nu are nevoie de acceptul forului condus de Mircea Sandu pentru a deveni o ramură sportivă. "La începutul acestui an, am avut o întâlnire cu domnul Mircea Sandu privind o colaborare între FRF şi federaţia de minifotbal. Cadrul normativ naţional este foarte clar şi nu este nevoie de acceptul Federaţiei Române de Fotbal ca să poată fi recunoscut minifotbalul ca ramură sportivă. FRF ar trebui să fie fericită de dezvoltarea minifotbalului deoarece este practicat tocmai de spectatorii fotbalului mare. Minifotbalul a devenit un fenomen social şi în România se susţine exclusiv din surse private, ceea ce ne asigură o independenţă totală", a precizat Burleanu.

La conferinţa de presă au mai participat selecţionerul primei reprezentative la minifotbal, Tiberiu Lajos, precum şi jucătorii Nicolae Costândană şi Cristian Popa, care au prezentat trofeul Campionatului European, câştigat la 13 octombrie, în Creta.

"Am trăit în Creta momente deosebite, momente care m-au impresionat până la lacrimi. Alături de noi au fost românii care muncesc în Creta şi care au creat o atmosferă extraordinară, în special la finală. Sunt fericit că am putut să le oferim această bucurie. Băieţii au luptat pentru culorile României şi pentru suporterii de acolo. Mă onorează faptul că am putut să stau alături de ei la o asemenea competiţie", a declarat selecţionerul Tiberiu Lajos, fost arbitru internaţional.

Nicolae Costândană a afirmat că turneul din Creta la care au participat în acest an 24 de selecţionate a fost cel mai puternic de până acum. "Campionatul European a fost mult mai puternic faţă de anii trecuţi. De aceea bucuria este cu atât mai mare că am reuşit să aducem încă o dată trofeul acasă", a spus jucătorul.

Căpitanul Cristian Popa a menţionat că echipa naţională a câştigat trofeul în special pentru românii din Creta care i-au susţinut din tribune la partidele din cadrul Campionatului European. "Suntem mândri că am reuşit să câştigăm titlul şi că i-am făcut fericiţi pe românii din Creta. Alături de noi au fost familii cu copii, oameni plecaţi de mulţi ani din ţară, care ne-au rugat înaintea finalei să câştigăm pentru ei. Atunci am ştiut că vom câştiga, chiar dacă în faza grupelor Croaţia ne învinsese. Pentru mine este al treilea trofeu într-o competiţie care de la an la an este mai puternică", a adăugat Popa.

Echipa naţională de minifotbal a României a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a patra oară consecutiv Campionatul European, învingând în finală selecţionata similară a Croaţiei, cu scorul de 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici