Burleanu promite o reformă în arbitraj

Preeşdintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, la Arena Naţională, că le acordă credit arbitrilor români până la finalul campionatului, când va demara un proces de reformă prin care va încerca încurajarea tinerilor în acest domeniu.

98 afișări
Imaginea articolului Burleanu promite o reformă în arbitraj

Burleanu promite o reformă în arbitraj (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Oficialul FRF s-a arătat surprins că în urma partidei Petrolul Ploieşti - Dinamo reprezentanţii ambelor cluburi au fost dezamăgiţi de arbitraj. "Ambele echipe au fost dezamăgite de arbitraj, ceea ce cam rar se întâmplă. Şi arbitrajul va intra într-o zonă de reformă, prin câteva decizii pe care le vom lua şi printr-un proiect de încurajare a tinerelor talente, care să poată să vină din urmă. Aseară am avut impresia că văd un meci din Liga Capionilor, şi mă refer la numărul redus de jucători români din echipa Petrolului. Acelaşi lucru îl înregistrăm şi la nivelul arbitrilor, ceea ce nu ne asigură performanţa de care avem nevoie. Eu încă de la început le-am dat credit şi le-am spus că voi fi împotriva aducerii arbitrilor străini. Acum mingea e la ei, să demonstreze că au competenţă. La finalul acestui sezon tragem linie şi vedem care este performanţa înregistrată. Nu ştiu de ce apar atâtea greşeli, eu nu pot să comentez. E dreptul fiecăruia să conteste. Eu pot spune că arbitrii neperformanţi nu vor mai fi delegaţi. Mai mult decât atât, arbitrii care sunt suspendaţi de la Liga I să nu mai poată arbitra la Liga a II-a sau a III-a. Suspendările vor fi făcute publice", a declarat Burleanu.

Echipa Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 2-2 (2-1), partida cu formaţia Dinamo Bucureşti, din etapa a XXV-a a Ligii I. Golurile gazdelor au fost marcate de Albin '4 din penalti şi '34, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Bărboianu '10 şi Guilherme '53 autogol.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de Radu Petrescu. Dinamoviştii au contestat penaltiul din care a fost înscris primul gol şi au reclamat faptul că în favoarea lor nu li s-au acordat două lovituri de la 11 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici