Button, "extaziat" după cucerirea titlului mondial în Formula 1

Pilotul britanic Jenson Button, care a cucerit titlul mondial al piloţilor după locul cinci ocupat, duminică, în Marele Premiu al Braziliei, s-a declarat "extaziat" şi răzbunat faţă de presa britanică, care nu l-a susţinut în aceşti ultimi ani.

11 afișări
Imaginea articolului Button, "extaziat" după cucerirea titlului mondial în Formula 1

Button, "extaziat" după cucerirea titlul mondial în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După o asemenea cursă, în care am rulat în spate, sunt mai mult decât uşurat. Mă simt extaziat. Am început să regândesc multe lucruri, bune şi rele, la finalul cursei, nu numai din acest an, dar şi din cele precendente. Ultimele curse au fost destul de stresante pentru mine. Indiferent de ritmul nostru, am întâmpinat unele probleme în calificări care mi-au ruinat cursa. Mental a fost extrem de dur, nu numai pentru că nu aveam cea mai competitivă maşină, ci şi din cauza faptul că am citit ceea ce se scria prin ziare şi reviste. Au fost comentarii negative. Poate că am reacţionat ca şi cum nu ar fi contat pentru mine. Dar, de fapt, nu vroiam să-mi recunosc slăbiciunile, să arăt că ele mă afectează. Echipa a fost alături de mine şi asta m-a ajutat foarte mult. Astăzi (n.r. - duminică), deşi nu am câştigat cursa, mă simt ca şi cum aş fi făcut-o", a punctat pilotul britanic.

Button consideră că acest titlul câştigat este pe deplin meritat: "Sunt mândru să fiu campion în acest sezon. Personal consider că am meritat acest titlu. Am fost cel mai bun pe parcursul celor şaisprezece curse. Sunt campion mondial. Da, cred că am de gând să spun asta toată noaptea. A fost cea mai bună cursă din viaţa mea, datorită emoţiilor, pentru că am dat tot ce aveam mai bun pentru a obţine această realizare".

Jenson Button a adăugat că este important că a cucerit titlul cu o etapă înainte de finalul sezonului. "Am câştigat campionatul acumulând suficiente puncte înainte de ultima cursa. Ştiu că a luat mai mult timp decât au crezut unele persoane, dar aceasta este Formula 1. Există mulţi piloţi foarte buni pe grilă. Iată de ce este atât de dificil să câştigi în acest sport. Pentru restul, voi profita de acest moment într-un fel în care nu vă puteţi imagina. Putem face asta atunci când câştigăm, nu este aşa? Mai există şi oameni negativişti. Înţeleg că este interesant să vorbim de faptul că mi-am pierdut avantajul de puncte ce îl aveam în acest sezon. Totuşi, asta nu mai contează. Sunt campion mondial", a completat Button.

Pilotul australian Mark Webber (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, în timp ce britanicul Jenson Button şi echipa sa Brawn GP au devenit campioni mondiali, cu o etapă înaintea sfârşitului sezonului. Button, care a ocupat locul cinci în această cursă, a acumulat 89 de puncte şi nu mai poate fi ajuns în clasamentul piloţilor de Sebastien Vettel (74 de puncte) şi Rubens Barrichello (72 de puncte). De asemenea, în clasamentul constructorilor, Brawn GP a devenit campioană mondială, cu 161 de puncte, în timp ce Red Bull are 135,5 puncte. Pe locul trei se situează Ferrari, cu 71 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici