Button: Sezonul 2010 al Formulei 1 va fi unul electrizant

Campionul mondial en-titre de Formula 1, britanicul Jenson Button, a declarat, joi, că viitorul sezon al Campionatului Mondial va fi unul "electrizant", deoarece va fi extrem de competitiv.

15 afișări
Imaginea articolului Button: Sezonul 2010 al Formulei 1 va fi unul electrizant

Button: Sezonul 2010 al Formulei 1 va fi unul electrizant (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest sezon va fi atât de competitiv. Ar putea fi unul dintre cele mai interesante sezoane din istoria Formulei 1. Faptul că participi la această competiţie este deja un lucru important. Competiţia va fi strânsă. Pentru fanii Formulei 1, acest sezon va fi unul electrizant. Dacă nu va fi aşa, atunci va exista o eroare pe undeva", a declarat Button, joi, la Sakhir, acolo unde se va desfăşura, duminică, prima etapă a sezonului 2010 al CM, Marele Premiu al Bahrainului.

Button a precizat, de asemenea, că se bucură de revenirea în competiţie atât a lui Felipe Massa, după accidentul suferit în 2009, cât şi a germanului Michael Schumacher, după trei ani de la retragere. "Este super că Felipe va reveni după îngrozitorul accident de anul trecut. Este foarte bine că va reveni şi Michael Schumacher, el mă face să mă simt din nou tânăr. A trecut mult timp de când nu am mai văzut atât de mulţi piloţi competitivi în maşini bune. Va fi extrem de interesant să urmărim ce se va întâmpla", a precizat pilotul britanic, component al formaţiei McLaren.

La rândul său, noul pilot al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a declarat, joi, la Sakhir, că un nou titlu mondial câştigat în faţa germanului Michael Schumacher, care va concura pentru Mercedes, "ar fi mult mai valoros".

"A fost o mare surpriză când am auzit că revine. Dar, este un lucru bun pentru toţi ceilalţi piloţi, pentru sport şi pentru Formula 1. Sper într-o luptă dreaptă. Probabil că nimeni nu va mai reuşi să câştige atât de multe titluri mondiale ca Michael Schumacher, el este cel mai bun dintre toţi. Să câştigi un campionat sau o cursă atunci când Schumacher este pe pistă are mai multă valoare. Vom încerca", a spus Alonso, de două ori campion mondial, în 2005 şi 2006.

În 16 sezoane în F1, între 1991 şi 2006, Schumacher a câştigat şapte titluri mondiale (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004), a obţinut 91 de victorii şi a 68 de "pole position", acumulând 1.369 de puncte în total.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici