Victorie remarcabilă: Robert Glinţă, medalie de argint la Campionatele Europene de înot/ Camelia Potec: Mulţumim Robert Glinţă pentru trăirile din finală!

Robert Glinţă (21 de ani) a produs în una dintre cele mai mari performanţe ale sportului românesc în 2018. Antrenat de Silviu Anastase, spatistul născut în Piteşti a cucerit argintul la 50 m în cadrul Campionatului European din Scoţia, cu un rezultat de 24,55.

662 afișări
Imaginea articolului Victorie remarcabilă: Robert Glinţă, medalie de argint la Campionatele Europene de înot/ Camelia Potec: Mulţumim Robert Glinţă pentru trăirile din finală!

Camelia Potec: Mulţumim Robert Glinţă pentru trăirile din finală!

Sportivul legitimat la CS Dinamo a devenit vicecampion european la 50 de metri spate, după o finală extrem de strânsă. Robert a plecat în cursa de medalii cu cel mai bun timp (24,12), însă rusul Kliment Koleşnikov (18 ani) a făcut o cursă fabuloasă şi a încheiat pe primul loc, cu 24 de secunde, nou record mondial.

Glinţă a fost al doilea cu timpul de 24,55, rezultat ce reprezintă o performanţă deosebită pentru înotul românesc. ”Mi-am dat seama că dacă o să-l înving pe Robert Glinţă voi deveni campion european”, a declarat la final rusul Koleşnikov.

Ultima medalie de argint a înotului românesc fusese obţinută anterior de Dragoş Agache, la 50 metri bras, la ediţia europeană din 2010.

Camelia Potec: Mulţumim Robert Glinţă pentru trăirile din finală!

Prezentă la Glasgow, Camelia Potec, şefa forului român de profil, a sintetizat fantastica evoluţie a sportivului legitimat la CS Dinamo.

"Într-o lume "nebună" a performanţei, este minunat sentimentul pe care îl ai atunci când ajungi să te lupţi pentru medalii. Felicitări Robert şi Silviu! Mulţumim pentru stările şi trăirile din această cursă de record mondial! Specific faptul că rusul Kliment Kolesnikov, campionul european, a realizat un nou record mondial: 24,00 Astfel, proba de 50 spate se incheie si cu primele două performante mondiale ale anului, Kliment si Robert", a scris Camelia Potec, preşedintele FRNPM, pe pagina sa de facebook.

Camelia Potec, 36 de ani, a cucerit aurul în proba de 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Atena.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici