Campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt, va participa la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov

Campioana olimpică la sărituri cu schiurile de la Soci, Carina Vogt (Germania), şi liderul clasamentului Cupei Mondiale, japoneza Sara Takanashi, vor participa la etapa de la Râşnov, ce se va disputa în perioada 1-2 martie, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, organizatorii competiţiei.

119 afișări
Imaginea articolului Campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt, va participa la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov

Campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt, va participa la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov

Carina Vogt este prima campioană olimpică din istoria săriturilor cu schiurile la feminin, în timp ce japoneza Takanashi, liderul autoritar al Cupei Mondiale, s-a clasat a patra la Soci.

Cele două concursuri de la Râşnov din 1 şi 2 martie, vor conta pentru etapele 14 şi 15 ale Cupei Mondiale şi se vor desfăşura pe trambulina normală cu punctul de construcţie la 90 de metri şi lungimea trambulinei de 100 de metri. La competiţie vor participa 50 de sportive din 15 ţări. Etapele de la Râşnov sunt primele competiţii de după Jocurile Olimpice de la Soci.

Singura reprezentantă a României la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov va fi Dana Haralambie. "Multe naţiuni vor veni direct de la Soci şi vor face un stagiu de pregătire la Râşnov. România ar putea înscrie două sportive, pe Dana Haralambie şi Bianca Ştefăniţă, însă vom participa doar cu Dana. Nu vrem să o forţăm pe Bianca, ci să o pregătim pentru sezonul de vară", a declarat antrenorul coordonator al lotului de sărituri cu schiurile, Florin Spulber.

Potrivit Federaţiei Române de Schi Biatlon, bugetul total necesar organizării etapei de la Râşnov se ridică la două milioane de lei. De asemenea, fondul de premiere în valoare de 36.000 de euro va fi suportat de primăria oraşului Râşnov.

"Până acum s-au investit 40 de milioane de lei în construirea bazei sportive şi mai avem o datorie de 3,7 milioane de lei către constructor. Sper să găsim resursele financiare pentru plata datoriei. Premiile de 36.000 de euro vor fi suportate de primărie. Avem zăpadă, chiar dacă am fost nevoiţi să o depozităm după modelul de la Soci, astfel încât să nu avem surprize", a completat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.

Adrian Veştea a afirmat că la Râşnov se va încerca amenajarea şi unei trambuline mari, cu punctul de construcţie la 120 de metri. "Vom încerca realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei trambuline mari de 120 de metri şi sper să obţinem bani pe fonduri europene. România doreşte organizarea în 2020 a Festivalului Olimpic al Tineretului Mondial, iar pentru asta avem nevoie şi de o trambulină de 120 de metri", a subliniat Veştea.

Dana Haralambie a precizat că îşi doreşte ca la Râşnov să obţină unul dintre cele mai bune rezultate din acest sezon. "Am aflat de anul trecut că o să avem o etapă de Cupă Mondială la Râşnov. Sper să mă ajute prezenţa alor mei la concurs şi să obţin unul dintre cele mai bune rezultate din această iarnă. Fizic stau bine, mai am nevoie să lucrez la psihic. Am emoţii foarte mari pentru că voi concura în faţa familiei şi a prietenilor. Săriturile cu schiurile sunt un sport pentru nebuni. Mie îmi place adrenalina şi eram copilă când am început să sar. Muncesc să devin cea mai bună", a explicat Dana Haralambie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici