Campionatele Indycar şi ChampCar fuzionează

Campionatele americane de automobilism Indy Racing şi Champ-car au anunţat, vineri, că vor fuziona în sezonul 2008, la 12 ani de la scindare.

1 afișare
Imaginea articolului Campionatele Indycar şi ChampCar fuzionează

Campionatele Indycar şi ChampCar fuzionează după 12 ani de scindare (Sursa: Mediafax Foto)

Organizatorii celor două competiţii nu au dezvăluit detaliile financiare ale fuziunii, ce s-a finalizat vineri, când proprietarul ChampCar, Gerald Forsythe, a semnat un acord în acest sens. Condiţiile financiare vor fi anunţate ulterior, la Miami, în cadrul primelor încercări din Indycar.

Noua competiţie rezultată în urma fuziunii se va baza pe campionatul Indycar şi va include una sau două probe din ChampCar, cum ar fi Long Beach şi Australia.

Şase echipe din ChampCar se vor înscrie în noul campionat.

Responsabilii celor două competiţii, care s-au separat în 1996, au negociat fuziunea timp de mai multe săptămâni, una dintre principalele teme de discuţie fiind problema calendarului. Monoposturile, care sunt foarte asemănătoare, vor avea şasiuri "Indy", acestea fiind propuse gratuit echipelor ce provin din "ChampCar".

După scindarea din 1996, cele două campionate au intrat în declin, înregistrându-se o scădere a interesului telespectatorilor, al spectatorilor şi al sponsorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici