Campionatul European de Volei Junioare U18 organizat de România în 2024

Confederaţia Europeană de Volei a anunţat marţi că a acordat României dreptul de a organiza între 1 şi 15 iulie 2024 Campionatul European rezervat junioarelor sub 18 ani.

92 afișări
Imaginea articolului Campionatul European de Volei Junioare U18 organizat de România în 2024

Campionatul European de Volei Junioare U18 organizat de România în 2024

”Este o mare oportunitate pentru noi. Este un turneu de cel mai înalt nivel la care vor participa cele mai bune 16 echipe din Europa, la această categorie de vârstă. Vom anunţa în curând şi locul unde va avea loc turneul final, între 1 şi 15 iulie”, a declarat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

„Mai sunt de pus la punct anumite aspecte organizatorice, de logistică, dar pentru România este o oportunitate imensă de a dezvolta voleiul juvenil, de a atrage copiii spre un sport foarte frumos.”, scrie site-ul oficial al Federaţiei Române de Volei.

Sistemul de desfăşurare al turneului cuprinde faza preliminară, cu 8 echipe repartizate în două grupe. Se va juca fiecare cu fiecare, iar apoi primele două clasate în fiecare grupă vor disputa semifinalele.

La această categorie de vârstă, naţionala României a participat în această vară la Euro Under 17, în Ungaria. Tricolorele au câştigat cu Ungaria şi Franţa, dar au pierdut cu Slovenia, Turcia, Grecia, Germania şi Belgia.

Acum vor avea o bună oportunitate de a obţine un rezultat şi mai bun, având în vedere că vor juca acasă, cu fanii în tribună.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici