Campionatul Mondial al Schiorilor Jurnalişti: România, de două ori pe podium la feminin - FOTO

Echipa jurnaliştilor-schiori din România a obţinut două medalii la Campionatul Mondial al Schiorilor Jurnalişti din Ponte di Legno-Tonale (Italia), la categoria senior women, prin reprezentanta sa Codruţa Sederiaş, locul trei la slalom uriaş şi locul doi la combinată (slalom uriaş+cross country).

287 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial al Schiorilor Jurnalişti: România, de două ori pe podium la feminin - FOTO

Campionatul Mondial al Schiorilor Jurnalişti: România, de două ori pe podium la feminin

Campionatul a avut loc în perioada 9-16 martie, echipa României fiind reprezentată de opt jurnalişti: Lucian Lipovan (Pro Sport), Cătălin Mihăilă (Mediafax Group), Marius Danci şi Radu Ionescu (TVR Timişoara), Bartha Csaba (Radio Timişoara), Ovidiu Vanghele (Centru de Investigaţii Media), Marcel Neag (Crystal Publishing Group) şi Codruţa Sederiaş (Mediafax Group), dintre ceilalţi participanţi Marius Danci calificându-se în primii zece.

Campionatul Mondial al Schiorilor Jurnalişti se organizează anual de către una din ţările membre asociate Asociaţiei Internaţionale a Schiorilor Jurnalişti (SCIJ) - www.scij.info. Ideea unei organizaţii a schiorilor jurnalişti s-a născut în 1951, din dorinţa unor jurnalişti entuziaşti, în frunte cu Gilles de La Rocque, de a înfiinţa o asociaţie care să permită comunicarea jurnaliştilor de pretutindeni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni: schiul şi muntele. Prima întălnire a SCIJ a avut loc în 1955, în staţiunea franceză Meribel, la asociaţie afiliindu-se până în prezent 40 de ţări din întreaga lume. România s-a afiliat în 1990, prin asociaţia SCIJ România.

Campionatul de anul acesta s-a desfăşurat în staţiunea de schi Ponte di Legno (Italia), care are peste 100 de ani de tradiţie în domeniu şi care s-a extins în ultimii 5-6 ani prin legătura între Ponte di Legno şi Passo Tonale.

Echipa italiană, având suportul autorităţilor locale, a găzduit 250 de jurnalişti-schiori din 30 de ţări, timp de o săptămână, într-o zonă de schi bine întreţinută şi cu o infrastructură excelentă. Au fost organizate două probe - slalom uriaş (schi alpin) şi cross country, probele desfăşurându-se fără incidente datorită bunei organizări tehnice, adecvate participanţilor şi condiţiilor meteorologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici