Campionii patinajului artistic vin la Bucureşti, în aprilie, cu Kings on Ice - Olympic Tour

Unele dintre cele mai importante figuri ale patinajului mondial, în frunte cu campionul european en titre Evgheni Pluşenko, vor sosi la Bucureşti pentru un spectacol Kings On Ice - Olympic Tour, ce va avea loc la 11 aprilie, la patinoarul Mihai Flamaropol, informează organizatorii evenimentului.

175 afișări
Imaginea articolului Campionii patinajului artistic vin la Bucureşti, în aprilie, cu Kings on Ice - Olympic Tour

Campionii patinajului artistic vin la Bucureşti, în aprilie, cu Kings on Ice - Olympic Tour (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

După succesul spectacolelor susţinute în 2007 şi 2008, proiectul Kings on Ice aduce de această dată la Bucureşti 16 dintre cele mai apreciate nume ale patinajului internaţional. Sub cupola patinoarului bucureştean, spectacolul va reuni pentru prima dată numai campioni olimpici, mondiali şi europeni, Evgheni Pluşenko şi Stephane Lambiel, câştigători la Campionatele Europene de patinaj artistic din acest an de la Tallinn, fiind doar câteva dintre numele elitei patinajului mondial ce vor aduce magia acestui sport la Bucureşti.

Evgheni Pluşenko a câştigat în cei peste 14 ani de carieră nu mai puţin de 50 de medalii de aur, în 76 de competiţii, scriind istoria patinajului artistic prin delicateţea şi complexitatea mişcărilor sale, ducând tehnica patinajului la un nou nivel, unanim apreciat de către public şi criticii de specialitate. Pluşenko a fost de trei ori campion mondial, de patru ori câştigător al competiţiei Grand Prix, de cinci ori campion european şi de şapte ori câştigătorul campionatului naţional de patinaj din Rusia.

Alături de Pluşenko, la Bucureşti se va mai afla şi campionul mondial Stephane Lambiel, laureat anul acesta cu medalia de bronz la Campionatele Europene de patinaj artistic. Clasându-se printre cei mai buni patinatori la ediţia din 2002 a Campionatelor Europene, Stephane Lambiel şi-a perfecţionat tehnica dezvoltându-şi de-a lungul anilor un stil aparte, ce i-a adus în 2005 şi primul titlu de campion mondial, la competiţia din Moscova. Această distincţie a fost urmată de o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Torino din 2006 şi de un nou titlu de campion mondial în acelaşi an.

Unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti ai momentului, Edvin Marton, îi va însoţi pe campionii patinajului internaţional la Bucureşti, acompaniind unele dintre evoluţiile spectaculoase ale sportivilor cu acordurile celebrei sale viori Stradivarius. Recompensat cu un premiu Emmy pentru cea mai bună compoziţie muzicală a anului 2006 şi deţinătorul unei medalii de aur la Competiţia Mondială a Violoniştilor, Edvin Marton se va afla anul acesta la a patra sa vizită în România.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile în reţeaua Diverta şi online, pe myticket.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici