Campionul mondial Lucian Bute, licenţiat cu nota 10 în sport

Campionul mondial la box profesionist, Lucian Bute, a obţinut, luni, nota 10 la examenul de licenţă susţinut la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

26 afișări
Imaginea articolului Campionul mondial Lucian Bute, licenţiat cu nota 10 în sport

Campionul mondial Lucian Bute, licenţiat cu nota 10 în sport (Imagine: Mediafax Foto)

Chiar dacă a avut emoţii mari, pugilistul nu a fost reţinut prea mult de profesori, ci de colegi, la ieşirea din sala de concurs, când a fost solicitat să le dea acestora autografe pe lucrările de licenţă şi chiar pe permisele auto.

Îmbrăcat elegant, campionul mondial a venit luni dimineaţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, unde este student, cu un singur scop: să ia nota maximă la examenul de licenţă. "Sincer să fiu, sunt mai mari emoţiile ca atunci când am un meci pentru un titlu mondial. Dar eu sunt convins că totul va fi bine, m-am pregătit şi sunt convins că voi lua o notă foarte mare, sper să iau zece", a declarat Lucian Bute, înainte de intrarea în sală.

Lucrarea pe care a susţinut-o face parte din domeniul care l-a consacrat: boxul. Titlul dovedeşte că sportivul a lucrat la fel de mult la elaborarea proiectului de diplomă ca şi pentru obţinerea titlului de campion mondial la categoria supermijlocie: "Studiu constatativ privind metodica rezistenţei în box la nivel de juniori". Bute a avut nevoie doar de câteva minute pentru a-şi convinge profesorii că merită nota maximă. "Mă aşteptam să fie mai greu, dar chiar a fost bine. A fost o lucrare în box, lucru la care mă pricep cel mai bine, am răspuns la toate întrebările, n-au fost niciun fel de probleme, comisia a fost foarte satisfăcută şi mi-au dat nota zece", a declarat la ieşirea din sală campionul mondial.

Dacă de profesori a reuşit să scape uşor, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu colegii, care i-au cerut autografe pe lucrările de licenţă sau permisele auto. Cei care au urmat în sală după Lucian Bute spun că nu le-a fost uşor să apară în faţa comisiei în urma unui campion mondial. Acestă părere a fost susţinută inclusiv de Marius Ciubucciu, fost campion european la karate, angajat de cinci ani în armata americană dar care a ţinut să termine cursurile la facultatea gălăţeană.

"Este mai greu să intri într-un examen după un campion mondial, pentru că fiecare campion mondial are un standard şi atunci el îţi arată unde e standardul iar tu trebuie să-l urmezi", susţine Marius Ciubucciu, ce a obţinut la rândul său nota 10 la licenţă.

În ceea ce-l priveşte pe Bute, acesta are de rezolvat o nouă problemă: cele câteva kilograme în plus pe care le-a adunat cât şi-a pregătit licenţa şi pe care speră să le dea jos în următoarele trei luni de antrenament, până când va trebui să-şi apere titlul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici