Campionul olimpic maghiar Szilveszter Csollány, cunoscut opozant al vaccinării, a murit la 51 de ani din cauza COVID-19

Gimnastul maghiar, campion olimpic, mondial şi european, Szilveszter Csollány a murit în după-amiaza zilei de luni. Acesta a fost spitalizat la începutul lunii decembrie din cauza unei infecţii cu coronavirus. El era cunoscut ca un opozant al vaccinării.

3813 afișări
Imaginea articolului Campionul olimpic maghiar Szilveszter Csollány, cunoscut opozant al vaccinării, a murit la 51 de ani din cauza COVID-19

Campionul olimpic maghiar Szilveszter Csollány, cunoscut opozant al vaccinării, a murit la 51 de ani din cauza COVID-19

În ciuda luptei îndelungate, luni a fost anunţată tragica veste că olimpicul maghiar a decedat la vârsta de 51 de ani. Szilveszter Csollány s-a născut pe 13 aprilie 1970 la Sopron. Datorită abilităţilor sale fizice peste medie şi perseverenţei, a obţinut succese considerabile în gimnastică, în special în proba de inele, încă de la o vârstă fragedă, notează dailynewshungary.com.

Succesul decisiv a venit la Jocurile Olimpice de vară din 2000 de la Sydney, unde sportivul a câştigat o medalie olimpică de aur. Această realizare i-a adus titlul de Sportivul maghiar al anului în 2000 şi 2002.

Povestea sa de succes a fost completată atunci când a câştigat Campionatele Mondiale din 2002 de la Debrecen. În anul următor s-a retras după ce a câştigat o medalie olimpică de aur şi una de argint, o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Campionatul Mondial, precum şi o medalie de aur, una de argint şi patru de bronz la Campionatul European.

După ce s-a retras, Csollány a lucrat ca antrenor de gimnastică. El a petrecut câţiva ani predând în Islanda şi Elveţia. În ultimii ani, a făcut naveta între Sopron şi Austria.

Din cauza agravării pneumoniei, medicii l-au ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor de ventilaţie mecanică, într-un spital din Budapesta. Starea atletului olimpic a fost necunoscută timp de câteva săptămân, el fiind internat de la începutul lunii decembrie, anul trecut. Din păcate, luni, Federaţia Maghiară de Gimnastică şi Comitetul Olimpic Maghiar au anunţat decesul său.

Pe lângă realizările sale sportive remarcabile, Szilveszter Csollány a fost un soţ exemplar şi un tată model pentru cele trei fiice ale sale, scriu cei de la dailynewshungary.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici