Canadianul Patrick Chan, campion mondial la patinaj artistic a treia oară consecutiv

Sportivul canadian Patrick Chan a câştigat al treilea titlu consecutiv de campion mondial la patinaj artistic, cu un total de 267,78 puncte, vineri, la London (Canada).

221 afișări
Imaginea articolului Canadianul Patrick Chan, campion mondial la patinaj artistic a treia oară consecutiv

Canadianul Patrick Chan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kazahul Denis Ten a obţinut medalia de argint (266,48), iar bronzul a revenit spaniolului Javier Fernandez (249,06).

Chan este primul patinator după 13 ani care câştigă trei titluri mondiale consecuitve. Înaintea lui, rusul Alexei Iagudin a reuşit această performanţă (1998, 1999, 2000). Chan devine primul canadian care reuşeşte aceste lucru, după 22 de ani, de la Kurt Browning (1989, 1990, 1991).

Patrick Chan a patinat la programul liber pe muzica din filmul "Boema" de Puccini. El a reuşit perfect două sărituri cvadruple, dar a căzut la un triplu lutz şi apoi la un triplu axel, fiind al doilea la programul liber (169,41) după Ten (174,92), care a reuşit un program fără greşeală pe muzica din "The Artist". Însă, canadianul de 22 de ani şi-a putut păstra titlul datorită evoluţiei de la programul scurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici