Când Ajax şi Armin van Buuren ne cheamă în viitor: "This is what we love"

Azi nu va fi despre Tottenham, despre Liverpool, despre învingători, despre tactică şi teorie şi nu neapărat despre fotbal. Va fi despre viaţă şi despre cum ştim să trăim. Despre cum ştim să vorbim, cum ştim să ne trăim emoţiile, cum ştim să ne construim pe noi şi pe cei din jur.

586 afișări
Imaginea articolului Când Ajax şi Armin van Buuren ne cheamă în viitor: "This is what we love"

HEPTA Olanda, Amsterdam: Hakim Ziyech de la Ajax, dezamăgit după fluierul final al meciului de fotbal din semifinale cu Tottenham (meci UEFA Champions League dintre AFC Ajax şi Tottenham 2-3)

Joi dimineaţă, când totul se sfârşise, pe conturile de Facebook şi de Twitter ale clubului Ajax Amsterdam viitorul începuse deja. “Cineva” pregătise 90 de secunde, un filmuleţ care transforma deja în istorie glorioasă drama care tocmai se încheiase, la miezul nopţii, pe Johann Cruyff Arena. Ajax ratase incredibil calificarea în finala Ligii Campionilor, după 1-0 în tur, la Londra, şi 2-0 în minutul 50 în retur, pe propriul teren. În minutul 90+4, De Jong şi De Ligt erau încă pe scara avionului de Madrid. Câteva secunde mai târziu erau prăbuşiţi în iarbă, după ce Lucas Moura înscrisese al treilea gol pentru Tottenham, catapultându-şi echipa din străfundurile deznădejdii până departe, sus, pe orbita triumfului.

S-a plâns la Amsterdam, s-a plâns pe gazon, s-a plâns în tribune, s-a plâns în pub-uri şi în case, pe străzile pustii vântul ar fi împrăştiat praful, dacă ar fi existat aşa ceva în oraş.

Înainte, să te ridici, ca întotdeauna...

Dar, în dimineaţa de după catastrofă, soarele a răsărit din nou. Pe Twitter şi pe Facebook, suporterii erau chemaţi să fie mândri de felul în care echipa lor murise: şarjând eroic, în numele Ideii, în spiritul jocului.

Pentru noi e de neînţeles. Să râzi de naivitatea acestor jucători olandezi? Să le plângi de milă? Oricum ar fi, e imposibil să nu empatizezi cu nişte copii care, la 2-0 şi la 2-2, cu calificarea în buzunar, în prelungirile prelungirilor, continuau să atace, să facă presing la portar, să încerce, evident epuizaţi, să se ia la trântă cu mastodonţii aduşi de Tottenham pe teren.

Citeşte CONTINUAREA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici