Canotorii tricolori, care au făcut performanţe istorice la Campionatele Mondiale de la Belgrad, întâmpinaţi la Otopeni

  • Canotorii români care au obţinut cinci medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad au fost întâmpinaţi luni de susţinători la Aeroportul Otopeni.
  • „Suntem pe primul loc în lume cu 11 bărci calificate”, a spus Elisabeta Lipă, referindu-se la calificările pentru JO de la Paris.
1785 afișări
Imaginea articolului Canotorii tricolori, care au făcut performanţe istorice la Campionatele Mondiale de la Belgrad, întâmpinaţi la Otopeni

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipa, care a fost alături de sportivi şi la Belgrad, vicepreşedinţii Thomas Răzvan Moldovan şi Gabriel Toncean, preşedintele şi secretarul general al COSR, Mihai Covaliu şi George Boroi, alături de numeroşi susţinători, i-au întâmpinat luni pe sportivi în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

România a cucerit cinci medalii- două de aur, una de argint şi două de bronz - la această ediţie a Mondialelor, fiind devansată în clasamentul final de Olanda (6-3-0), Marea Britanie (6-1-2) şi Italia (3-4-1).

Conform ANS, România este singura ţară care a calificat 11 echipaje la ediţia Paris a Jocurilor Olimpice. 44 de canotori români vor lupta anul viitor pentru o medalie olimpică.

„Aş putea să spun că sportul românesc nu moare. Iar canotajul este dovada vie că atunci când ai o echipă performantă, care ştie unde îşi doreşte să ajungă, vin şi rezultatele. Canotajul este un model pentru sportul românesc, aşa că le mulţumesc sportivilor alături de care am tremurat la Belgrad. Suntem pe primul loc în lume cu 11 bărci calificate, am lăsat în urmă Olanda, Anglia, SUA, Canada sau Australia", a declarat Elisabeta Lipă.

„Felicitări pentru aceste performanţe extraordinare, sunteţi o echipă care funcţionează ca un ceasornic, o echipă profesionistă în care fiecare ştie foarte bine ce are de făcut. Voi sunteţi un model pe care mi-aş dori să îl replicăm în cât mai multe echipe din sportul românesc”, a spus Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici