Căpitanii, ghinioniştii Campionatului European

Campionatul European din Elveţia şi Austria a demonstrat că există un post care pare să fie mai expus chiar şi decât cel de selecţioner: cel de căpitan, după cum au constatat pe propria piele italianul Fabio Cannavaro, elveţianul Alexander Frei şi francezul Patrick Vieira.

15 afișări
Imaginea articolului Căpitanii, ghinioniştii Campionatului European

Fabio Cannavaro (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cannavaro, prezent pe banca de rezerve la meciul de luni seară, cu Olanda, nu a putut face nimic pentru a împiedica înfrângerea italienilor, cu scorul de 3-0. Campionul mondial din 2006 a încercat să ridice moralul coechipierului său Marco Materazzi, dar rolul său s-a limitat la a spune câteva cuvinte de încurajare.

Căpitanul naţionalei Italiei, adversara României în grupa C a Campionatului European, a ratat participarea la meciurile de la turneul final din cauza unei accidentări la glezna stângă, suferită săptămâna trecută.

Un alt căpitan, de această dată al reprezentativei Elveţiei, Alexander Frei, a fost titular în meciul de deschidere de la Euro, cu Cehia, scor 0-1, însă s-a văzut nevoit să părăsească terenul după doar 43 de minute, plângând, după ce s-a accidentat la genunchiul stâng.

"Visul meu este distrus, însă visul echipei şi al unei ţări continuă", a spus Frei, care, la fel ca Fabio Cannavaro, a decis să rămână alături de naţionala ţării sale.

Patrick Vieira, căpitanul reprezentativei Franţei, o altă adversară a României în grupa C, face parte în continuare din lotul de 23 de jucători, după ce în ultima perioadă a fost incert din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Această accidentare l-a făcut pe Vieira să rateze meciul de luni cu România, scor 0-0.

Alţi căpitani cu probleme sunt polonezul Maciej Zurawski şi rusul Andrei Arşavin. Zurawski, accidentat la meciul cu Germania, pierdut de polonezi, cu scorul de 0-2, ar putea fi indisponibil pentru restul competiţiei, iar Arşavin, suspendat pentru primele două partide, îşi petrece timpul pe banca de rezerve.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici