Căpitanul echipei de handbal va fi portdrapelul României la JO de la Beijing

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat, că drapelul românesc la festivitatea de deschidere a JO de la Beijing va fi purtat de căpitanul echipei feminine de handbal, "indiferent cine va fi acesta", astfel încât retragerea Steluţei Luca nu schimbă cu nimic decizia Comitetului Executiv.

574 afișări
Imaginea articolului Căpitanul echipei de handbal va fi portdrapelul României la JO de la Beijing

Căpitanul echipei de handbal va fi portdrapelul României la JO de la Beijing (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Comitetul Executiv al COSR nu a spus niciodată că Steluţa Luca va fi portdrapelul României, ci persoana desemnată a fost căpitanul echipei naţionale de handbal, indiferent cine va fi acesta. Întâmplător, la momentul respectiv căpitan era Steluţa Luca. După retragerea anunţată a Steluţei Luca, decizia noastră rămâne valabilă", a afirmat Dobrescu pentru MEDIAFAX.

Oficialul COSR consideră că retragerea Steluţei Luca este o pierdere pentru handbal. "Evident că este o pierdere. Nu poţi să te bucuri când o jucătoare atât de valoroasă decide să renunţe la echipa naţională. Probabil că are motivele ei. Ea ştie cel mai bine care îi este potenţialul. În handbal au fost multe frământări în ultima vreme. Cred că numai cei din handbal pot să îşi rezolve problemele", a adăugat Dobrescu.

Contactat telefonic, selecţionerul echipei de handbal a României, Gheorghe Tadici, a spus că alegerea unui căpitan în locul Steluţei Luca este ultimul lucru care îl preocupă în acest moment. "Nu ştiu dacă Luca s-a restras sau nu. Am înţeles că a trimis o scrisoare la federaţie, dar nu am apucat să o citesc. În acest moment alegerea unui alt căpitan de echipă este ultimul lucru care mă preocupă. Oricare jucătoare din lot poate fi căpitan. Încă nu ştiu dacă noul căpitan va fi ales prin vot democratic sau va fi numit, nu m-am gândit încă", a menţionat Tadici.

Handbalista Steluţa Luca a anunţat că a decis să se retragă de la echipa naţională de handbal feminin a României, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Nu am nici un fel de probleme medicale, să nu se înţeleagă greşit. Pur şi simplu am considerat că fizic nu mai fac faţă la cerinţele de înaltă performanţă ale antrenorului, federaţiei şi suporterilor. Este decizia mea şi vă rog să mi-o respectaţi. Deja am un sentiment de regret, este şi normal pentru că urmează Jocurile Olimpice şi orice sportiv visează să ajungă acolo dar o să mă consolez cu faptul că încă doi ani voi putea să joc la echipa mea de club, echipa mea de suflet, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Le voi ţine pumnii fetelor, voi fi alături de ele cu sufletul şi speră să se întoarcă din China cu o medalie olimpică", a spus Luca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici