Carlo Ancelotti îl egalează pe Alex Ferguson în clasamentul victoriilor din Liga Campionilor

Italianul Carlo Ancelotti a reuşit să îl egaleze pe legendarul scoţian Sir Alex Ferguson într-un clsamanet inedit al numărului de victorii obţinute de un antrenor în Liga Campionilor.

207 afișări
Imaginea articolului Carlo Ancelotti îl egalează pe Alex Ferguson în clasamentul victoriilor din Liga Campionilor

Carlo Ancelotti îl egalează pe Alex Ferguson în clasamentul victoriilor din Liga Campionilor

În urma victoriei cu Shakhtar (2-1), antrenorul lui Real Madrid l-a egalat pe Alex Ferguson ca fiind antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria Ligii Campionilor, ambii având 102 victorii. Pep Guardiola este al treilea în clasament, cu 96.

În acelaşi meci în care Ancelotti l-a egalat pe Ferguson, Real Madrid a executat 36 de şuturi spre poartă în meciul cu Shakhtar. Sunt doar 2 meciuri din Liga Campionilor din ultimii 15 ani cu cel puţin atâtea şuturi de o singură parte.

Milan a reuşit 36 de şuturi în meciul cu Celtic (1-0) din 7 martie 2007, iar tot Real Madrid 38 de şuturi în meciul cu Roma (2-0) din 8 martie 2016.

Meciul dintre Real Madrid şi Shakhtar a fost primul în care au jucat 10 titulari străini (toţi cu excepţia lui Carvajal la Madrid) împotriva a 11 titulari naţionali (toţi ucraineni la Shakhtar) în acelaşi meci din Liga Campionilor. O situaţie asemănătoare a fost consemnată la 5 noiembrie 2014, când Athletic Bilbao a aliniat 11 spanioli şi rivala Porto 11 străini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici