Carlos Moya, noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei

Fostul număr 1 mondial Carlos Moya, finalist în 1996 şi 2008 la turneul de la Bucureşti, va fi noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, începând din 2014, a anunţat presa spaniolă.

78 afișări
Imaginea articolului Carlos Moya, noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei

Carlos Moya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moya va debuta la conducerea echipei care îl are în componenţă pe actualul număr 1 mondial, Rafael Nadal, la partida cu Germania, programată între 31 ianuarie şi 2 februarie 2014, în turul întâi al Grupei Mondiale. El îl înlocuieşte pe un alt mare jucător spaniol, Alex Corretja căruia nu i-a fost prelungit contractul.

În vârstă de 39 de ani, Corretja se afla în funcţie de doi ani, după ce i-a succedat lui Albert Costa, care câştigase de două ori Salatiera de Argint (2009 şi 2011). Sub comanda lui Corretja, echipa de Cupa Davis a Spaniei a ajuns în finala competiţiei în 2012, pierdută în faţa Cehiei, scor 2-3.

Carlos Moya, 37 de ani, a fost primul spaniol care a ocupat locul 1 ATP, în 1999, şi a câştigat 20 de turnee, printre care Roland Garros în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici