Carmen Amariei a câştigat Cupa Danemarcei, cu FCK Copenhaga

Echipa de handbal feminin FCK Copenhaga, la care joacă şi interul naţionalei Romaniei, Carmen Amariei, a câstigat sâmbătă Cupa Danemarcei, după ce a învins în finală formaţia SK Aarhus, scor 23-22 (13-12).

17 afișări
Imaginea articolului Carmen Amariei a câştigat Cupa Danemarcei, cu FCK Copenhaga

Carmen Amariei a câştigat Cupa Danemarcei, cu FCK Copenhaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FCK a dominat partida până în minutul 55, când SK Aarhus a preluat conducerea, 20-21.

Meciul a continuat echilibrat, Carmen Amariei egalând, 22-22, cand mai erau trei minute din finală. Riegelhuth a marcat pentru FCK, 23-22, de la şapte metri, iar portarul Cecilie Leganger a reuşit a 17-a intervenţie, în ultimul minut al meciului. Meciul s-a încheiat dramatic, cu acelasi scor 23-22, dupa ce Okkelsen de la SK Aarhus a ratat de la 7 metri, în ultima şansa de a trimite partida în prelungiri. Portarul Leganger a fost declarat MVP-ul finalei, cu 18 intervenţii reuşite.

Handbalista română a intrat pe teren în minutul 8 al finalei Cupei Danemarcei, marcând 3 goluri, în timp ce de la FCK s-a mai remarcat Riegelhuth, cu 6 reusite. Principala marcatoare pentru SK Aarhus a fost Okkels, cu 6 goluri.

"Sunt fericită pentru victorie, dar şi pentru că am început anul 2010 cu câştigarea unui trofeu. Îmi doresc să fie la fel şi în campionat, iar în Liga Campionilor să ajungem cât mai sus", a declarat Carmen Amariei, pentru MEDIAFAX, la finalul partidei de la Aarhus.

În campionatul intern, FCK este lider, neînvinsă, cu 22 de puncte, dupa primele 11 etape jucate.

De asemenea, formația la care evoluează Carmen Amariei va disputa primul meci din 2010, contând pentru grupa D a Ligii Campionilor, în 9 ianuarie, în deplasare, cu Dinamo Volgograd. FCK ocupă locul doi în grupa D, cu 4 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici