Carmen Amariei Lungu a reclamat federaţia română la EHF

Handbalista Carmen Amariei Lungu a depus un memoriu la federaţia europeană de profil (EHF), în care reclamă faptul că nu i s-a permis să-şi apere cauza în cazul suspendării pe doi ani, cerută de clubul "U" Jolidon Cluj şi ratificată de Comisia de Disciplină şi CA al FRH, la 12 octombrie.

5 afișări
Imaginea articolului Carmen Amariei Lungu a reclamat federaţia română la EHF

Carmen Amariei Lungu a reclamat federaţia română la EHF

În documentul trimis, joi, forului european, Casa de avocatură "Bejenaru, Filip and Partners", angajată de sportivă, susţine că înţelegerea semnată de Amariei cu "U" Jolidon Cluj, la 9 iunie 2006, este nulă, datorită reîntoarcerii sale la clubul Slagelse, cu care a semnat o nouă înţelegere, înregistrată la EHF. Handbalista mai reclamă că nu şi-a putut susţine cauza în faţa Comisiei de Disciplină a FR Handbal, care a decis suspendarea sa pe 2 ani la cererea "U" Jolidon, şi că nu a fost înştiinţată în timp util, conform regulamentului forului, de decizie.

Memoriul are în anexă o adeverinţă medicală, din care reiese că sportiva a fost indisponibilă pentru antrenamente sau meciuri în intervalul 28 august-27 septembrie, din cauza unei intervenţii chirugicale la maxilar, act care ar dovedi, în opinia avocaţilor, faptul că cererea de suspendare a jucătoarei pe motiv că nu a participat la pregătirile echipei este nefondată.

Avocaţii citează pasaje din regulamentele FR Handbal (Art. 61 din Regulamentul Disciplinar), conform cărora clienta lor trebuia înştiinţată în maximum trei zile despre decizia Comisiei de Disciplină, ceea ce nu s-ar fi întâmplat conform declaraţiilor lui Carmen Amariei Lungu. "Nu înţelegem cum Comisia de Disciplină a FR Handbal a validat propunerea clubului U Jolidon de suspendare, in condiţiile în care subsemnatei nu mi s-a comunicat absolut nimic... Faţă de toată această stare de fapt, ne vedem nevoiţi să vă înaintăm prezentul memoriu şi să vă soliticăm intervenţia în scopul obligării FR Handbal la respectarea propriului Regulament Disciplinar", susţine handbalista în memoriul trimis la EHF, ea reclamând şi faptul că nu a putut înainta un apel la decizie tocmai pentru că nu a fost înştiinţată în timpul legal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici