Carmen Tocală: Nataţia şi atletismul vor intra într-un mare proces de reformă

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat, vineri, la finalul Adunării Generale de alegeri a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, că atât înotul, cât şi atletismul vor intra într-un proces de reformă.

119 afișări
Imaginea articolului Carmen Tocală: Nataţia şi atletismul vor intra într-un mare proces de reformă

Carmen Tocală (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

"Vor fi mai multe programe, iar mai mulţi bani vor fi doar dacă activitatea va fi în legătură directă cu programele naţionale de sport. Nataţia şi atletismul vor intra într-un proces de reformă, într-un mare proces de reformă. Ne dorim ca şcolile, elevii şi nou născuţii să facă sport, deoarece nepoţelul meu de patru luni face înot în Estonia, deci se va întâmpla şi în România", a spus Tocală.

Carmen Tocală a afirmat că nataţia şi atletismul vor avea mai mulţi practicanţi pe viitor, prin implicarea şcolilor în diverse programe. "Sigur că nataţia, ca şi atletismul, sunt vârfuri de lance. În funcţie de câtă respectabilitate vor aduce ei programelor naţionale, ne vom desfăşura şi pe alte ramuri de sport. Până nu vom spori numărul de practicanţi nu vom putea face nimic. La momentul acesta, performerii îi alegem dintr-o masă atât de restrânsă, încât dacă se întâmplă un accident şi ne uităm la gimnastică, o accidentare atrage după sine distrugerea unui lot. La fel la celelalte discipline, Marian Oprea s-a accidentat, iată nu mai avem şanse la medalii. Nu trebuie să se mai întâmple acest lucru. Mi-ar plăcea să ajungem la sistemul american, în care cei mai buni sportivi să rămână acasă", a completat Tocală.

Camelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri liber, a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală de la hotelul Intercontinental din Capitală.

Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi preşedinte de onoare al forului.

Potec, în vârstă de 31 de ani, are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 - 200 m liber; 2009 - 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici