Caroline Garcia şi Donna Vekić s-au retras de la Transylvania Open. Sorana Cârstea, favorita nr. 1

Sorana Cîrstea, locul 25 WTA, cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, a devenit favorita numărul 1 la Transylvania Open, după ce Caroline Garcia şi Donna Vekić au anunţat că se retrag, din motive medicale.

88 afișări
Imaginea articolului Caroline Garcia şi Donna Vekić s-au retras de la Transylvania Open. Sorana Cârstea, favorita nr. 1

Sorana Cârstea, Instagram

Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea este favorita numărul 1 a turneului. Sorana este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziţii distanţă de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 şi finala la Rogers Cup 2013.

Pe tabloul principal de simplu se află încă patru jucătoare din România: Patricia Ţig (locul 65 WTA - clasament protejat), Ana Bogdan (locul 71 WTA), Jaqueline Cristian (locul 107 WTA) şi alte două jucătoare care au primit Wild Card din partea Transylvania Open Gabriela Ruse (locul 185 WTA) şi Miriam Bulgaru (183 WTA). La Cluj va juca şi Anastasia Pavlyuchenkova (82 WTA), finalistă de Grand Slam - 2021, Roland-Garros.

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, în cadrul Transylvania Open 2023.

Organizatorii anunţă că 16 echipe se vor lupta la dublu pentru trofeul Transylvania Open. Românca Gabriela Ruse (locul 40 mondial la dublu) care anul acesta a avut o performanţă formidabilă la dublu, la Australian Open, unde a jucat în semifinale, va face echipă cu americanca Alycia Parks (locul 34 mondial la dublu). Ele sunt favoritele turneului la această categorie.

Pe tabloul de dublu va juca şi Monica Niculescu (locul 43 mondial la dublu), fostă finalistă de Wimbledon la dublu, alături de Anna-Lena Friedsam din Germania (locul 106 mondial la dublu). Irina Bara (locul 138 mondial la dublu), cea care a câştigat trofeul Transylvania Open la dublu în 2021, alături de Ekaterine Gorgodze, va face echipă cu Jaqueline Cristian (locul 240 mondial la dublu). Ambele au primit Wild Card pe tabloul de dublu.

Competiţia are loc în perioada 16-22 octombrie 2023, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi începe cu meciurile de calificări care se joacă în weekendul 14-15 octombrie. Accesul publicului în etapa de calificări este gratuit şi se face în baza rezervării prealabile a locului. Momentan, mai sunt disponibile 200 de locuri, iar biletele cu valoare zero vor putea fi achiziţionate de la casieria BT Arena.

„Ediţia de anul acesta a Transylvania Open este una specială. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra turneul la Cluj pentru că, iniţial, oficialii WTA au anunţat întoarcerea în calendarul competiţional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiţiei care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât şi a jucătoarelor, care ne-au desemnat anul trecut ca cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat şi am reuşit în final să găsim o soluţie pentru a continua. Suntem încântaţi să avem confirmate nume mari ale tenisului mondial şi multe jucătoare românce. Abia aşteptăm să le vedem în acţiune şi sperăm că fanii tenisului vor veni în număr mare pentru a ne bucura împreună de tenis de cea mai înaltă calitate. Ne aşteaptă o competiţie puternică şi un turneu magic”, a declarat Patrick Ciorcilă, Directorul Transylvania Open WTA 250.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici