Cârţu: Craiova joacă foarte bine doar o repriză

Fostul antrenor al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a analizat, într-o intervenţie telefonică la un post de radio, prestaţia echipei din Bănie în precedentele etape de campionat şi, în opinia sa, formaţia antrenată de Nicolo Napoli nu izbuteşte să facă mai mult de o repriză reuşită.

20 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Craiova joacă foarte bine doar o repriză

Cârţu: Craiova joacă foarte bine doar o repriză (Imagine: Mediafax Foto)

"Se întâmplă ceva ciudat cu Craiova şi asta ar trebui să dea de gândit celor care se ocupă de echipă. Joacă foarte bine doar o repriză, la Dinamo a fost prima, cu Timişoara a fost a doua. Dacă era prima de fiecare dată, puteai da vina pe pregătire, dar se vede că nu e vorba de asta, fiindcă acum au jucat cu o energie deosebită în partea a doua. Poţi pune schimbarea asta doar pe seama lipsei de maturitate, doar nişte jucători tineri pot avea asemenea fluctuaţii într-un timp atât de scurt. Cert este că echipa joacă destul de spectaculos pentru nivelul din România, dacă vor veni şi rezultatele, atunci va fi OK", a precizat Cârţu la Radio Oltenia.

De asemenea, ultimul tehnician care a câstigat titlul cu Universitatea a adăugat că nu îşi poate explica cum gruparea de pe "Ion Oblemenco" a pierdut în ultima etapă din Liga I, jocul împotriva formaţiei FC Timişoara: "Se întâmpla o dată la câtiva ani să pierzi aşa cum a făcut-o Craiova în faţa Timişoarei, adică nemeritat în asemenea măsură. Mai ales după cum s-a jucat a doua
repriză, trebuia să fie o diferenţă clară în favoarea Universitaţii. Poli a dat un prim gol norocos, adică un jucător ca Bucur, scund şi care abia intrase, să îţi dea gol cu capul, apoi celelalte două i-au aparţinut lui Bornescu. Universitatea a avut ocazii mult mai clare decât cele din care a marcat Timisoara, oarecum venite întâmplator. Este un echilibru al vieţii, Timişoarei i-au fost luate şase puncte
de FIFA, dar a câştigat şase pe teren în ultimele două etape, cu Rapidul şi Craiova, în condiţiile în care nu le merita".

Cârţu s-a declarat sceptic că obiectivul fixat de conducerea Universităţii Craiova pentru acest sezon, şi anume, calificare în cupele europene, poate fi în deplinit, având în vedere numărul mare de jucători tineri care sunt în acest moment în lotul Craiovei: "E greu să prindă cupele europene, deoarece nu are un lot destul de numeros şi nu este competitiv nici din punct de vedere valoric, fiindcă sunt jucători tineri, talentaţi, dar care pot avea oscilaţii de formă. În fotbal se poate întâmpla orice, nu se ştie, poate cu nişte întăriri în iarnă se poate obţine un loc de cupă europeană".

În altă ordine de idei, Cârţu a ţinut să facă unele referiri şi la surprinzătorul lider al primei ligi, Unirea Urziceni, care după şapte etape are la activ 18 puncte în clasament cu două mai mult decât Steaua şi Dinamo. "Acolo este organizarea ideală, adică patronul aduce banii, preşedintele conduce clubul, antrenorul antrenează, iar jucătorii joacă. Acesta este secretul rezultatelor pe care le au. Patronul nu este preocupat să apară la televizor, să se bage la transferuri sau la echipă, fiecare îşi vede de treaba lui. Nu sunt yesmani în club, angajaţi de formă, să stea drepţi şi să execute doar ordine. Degeaba pui preşedinte sau alt om în club, daca îi spui la orice pas ce să facă, înseamna că nu au niciun fel de personalitate", a completat tehnicianul.

Cârţu, care este fără angajament după despărţirea, sezonul trecut, de Dacia Mioveni, a precizat că aşteaptă o propunere serioasă din partea unei echipe din Liga I pentru a reveni la antrenorat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici