Cârţu: I-am făcut referat lui Szekely, aştept decizia conducerii

Antrenorul echipei Steaua, Sorin Cârţu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după ce a aflat de incidentul dintre Janos Szekely şi membrii stafului medical, i-a făcut un referat jucătorului, acum aşteptând decizia conducătorilor stelişti privind viitorul fotbalistului.

106 afișări
Imaginea articolului Cârţu: I-am făcut referat lui Szekely, aştept decizia conducerii

Cârţu: I-am făcut referat lui Szekely, aştept decizia conducerii (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"A fost un incident la care eu n-am fost de faţă. Am fost informat imediat. Am stat de vorbă cu Szekely, i-am cerut explicaţii. I-am cerut să-şi ceară nişte scuze stafului medical. Din câte ştiu eu nu a mai avut o discuţie cu staful apoi. Eu am făcut un referat către conducere. Este un incident la care un antrenor trebuie să facă ceva. Acum, rămâne la latitudinea clubului. Eu nu am puterea juridică de a lua decizii, de a da amenzi", a spus Cârţu.

Cârţu a precizat că pentru partida cu FC Timişoara oricum nu se putea baza pe Szekely, acesta fiind accidentat.

"Deocamdată Szekely e accidentat oricum. Are ceva la coapsă, o întindere. Până acum nu am primit niciun răspuns din partea conducerii la referat", a mai spus el.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri dimineaţă, că mijlocaşul Janos Szekely nu va mai evolua pentru formaţia "roş-albastră" pentru că a avut un comportament necivilizat faţă de membrii stafului medical al grupării din Bulevardul Ghencea.

Antrenorul echipei Steaua, Sorin Cârţu, a precizat că îi va recomanda lui Gigi Becali prelungirea contractului lui Romeo Surdu, care expiră la sfârşitul campionatului.

"Dacă aş rămâne la Steaua i-aş propune patronului să-l păstreze. Surdu este un jucător bun, de echipă, muncitor, plus că are şi o polivalenţă, poate evolua pe toate posturile de la mijloc în sus. Când eram la CFR ştiam că el rămâne în ultima parte a contractului şi am discutat să-l luăm acolo", a afirmat Cârţu, care a precizat că a avut o propunere de a transfera un atacant sârb, pe care a refuzat-o însă din cauza preţului mare cerut.

Sorin Cârţu i-a anunţat pe jucătorii stelişti că nu vor avea nicio scuză dacă nu se vor califica în finala Cupei României.

"N-au nicio scuză dacă nu se califică în finală. Este un dublu meci. Braşovul are un stimul poate în plus faţă de noi, se joacă finala la Braşov şi posibilitatea de a juca pe teren propriu poate implica şi posibilitatea de a o câştiga. Dar suntem Steaua. Nu jucăm un singur meci, să invoci neşansa sau mai ştiu eu ce. Este o partidă dublă cu obligativitatea de a o tranşa pentru noi", a explicat tehnicianul.

Antrenorul i-a făcut o caracterizare şi internaţionalului român George Florescu, spunând că nu are veleităţi de conducător de joc.

"Acum nu poate fi legitimat Florescu oricum la Steaua. Mi se pare un mijlocaş central care aleargă foarte mult, dar în niciun caz cu veleităţi de organizator al jocului, de conducător de joc. Probabil că i s-a pus o etichetă greşită şi toată lumea l-a privit prin prisma asta. Din punctul meu de vedere s-a făcut cu el aceeaşi greşeală ca şi cu Pleşan", a precizat el.

Sorin Cârţu s-a bucurat când a auzit că meciul Steaua - Dinamo se va juca sâmbătă, 23 aprilie, şi nu în prima zi de Paşte.

"Mi se pare normal să jucăm sâmbătă. Măcar să îndreptăm ceva din ziua asta de Paşti Sfântă, să o petrecem în alt mod, să nu muncim, să nu ne supunem iar nervilor, stresului, înjurăturilor. După ce că l-am omorât pe, hai să nu-i spunem conducător, în ziua de Crăciun, acum ziua de Paşte să o respectăm, dacă tot n-am respectat la un moment dat ziua de Crăciun", a adăugat el.

Antrenorul stelist consideră că tehnicianul Cosmin Olăroiu ar putea avea succes ca selecţioner al naţionalei României.

"Cosmin Olăroiu un antrenor cu multe calităţi, poate se adaptează şi la situaţia de selecţioner. În orice caz, este diferită munca de selecţioner de cea de antrenor. Este exemplul lui Răzvan, nu poţi spune că nu e un antrenor bun, dar are probleme în situaţia asta de selecţioner. Este o diferenţă între munca de antrenor la echipă şi selecţioner", a explicat Sorin Cârţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici