Casa Thierry Mugler a eliminat toate produsele promoţionale asociate cu imaginea lui Oscar Pistorius

Compania Thierry Mugler a eliminat toate reclamele şi produsele promoţionale asociate imaginii campionului paralimpic Oscar Pistorius - care a fost pus sub acuzare pentru omor cu premeditare -, din respect pentru victimele acestei tragedii.

197 afișări
Imaginea articolului Casa Thierry Mugler a eliminat toate produsele promoţionale asociate cu imaginea lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De asemenea, alte companii pentru care Pistorius a făcut reclamă, precum Nike şi Oakley, şi-au retras produsele asociate cu imaginea acestuia, informează theguardian.co.uk.

Compania Thierry Mugler a anunţat retragerea completă şi imediată a tuturor produselor sale cu care este asociat Pistorius, inclusiv parfumul A*men Pure Shot, care a fost lansat în ediţie specială pentru a marca Jocurile Paralimpice de la Londra 2012. Astfel, au fost retrase toate produsele asociate imaginii atletului, dar şi toate referirile la acest sportiv de pe site-ul oficial Thierry Mugler.

"Din respect şi compasiune pentru familiile afectate de această tragedie, Thierry Mugler Parfums a eliminat toate campaniile ce îl includ pe Oscar Pistorius", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

A*Men Pure Shot era descris într-un material promoţional drept "o aromă curajoasă... ilustrată de carismaticul Oscar Pistorius, ales să fie imaginea parfumului pentru parcursul său unic şi pentru excelenţa şi reuşita pe care le simbolizează".

În Africa de Sud, parchetul l-a acuzat pe campionul paralimpic Oscar Pistorius că a ucis-o cu premeditare pe prietena sa, fotomodelul Reeva Steenkamp, în timp ce avocatul apărării a susţinut, marţi, în faţa judecătorului, că sportivul a împuşcat-o pe femeie din greşeală.

"Victima a fost împuşcată de trei ori în timp ce era în baie, iar uşa toaletei a fost distrusă din exterior. Credem că uşa era închisă cu cheia", a declarat procurorul Gerrie Nel, subliniind că acuzatul nu a prezentat anchetatorilor versiunea sa.

În locuinţa sportivului nu erau decât două persoane în momentul comiterii crimei, a adăugat el.

"Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie inocentă, neînarmată. A tras de patru ori. Acuzatul i-a spus surorii lui că a crezut că era un hoţ. De ce s-ar închide un hoţ în toaletă?", a continuat procurorul.

Barry Roux, avocatul lui Pistorius, a susţinut în faţa judecătorului că nu a fost vorba de o crimă, menţionând "cazuri similare în care soţul a tras asupra soţiei din greşeală, crezând că este un intrus".

"Nu există niciun element care să indice premeditarea. Tot ce ştim este că ea s-a închis în toaletă. Ea a fost împuşcată în toaletă (...) el a crezut că este un intrus", a precizat avocatul, evocând "moartea prematură şi nefericită" a prietenei sportivului, moment în care Pistorius a izbucnit în plâns.

Avocatul a solicitat eliberarea pe cauţiune a clientului său, ţinând cont că acuzatul nu a mai fost condamnat anterior şi nici nu este implicat în alt caz în afara celui prezent.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici