Câştigătoarea turneului de la Roma: Swiatek o învinge fără milă pe Pliskova, în finală, şi întră în Top 10 WTA

Iga Swiatek i-a aplicat un dublu 6-0 Karolinei Pliskova, în finala Internazionali BNL d'Italia, câştigând duminică al doilea trofeu al anului. Poloneza, cap de serie numărul 15, a fost într-o dispoziţie nemiloasă, administrându-i favoritei numărul 9 un neverosimil 6-0, 6-0, în doar 46 de minute.

644 afișări
Imaginea articolului Câştigătoarea turneului de la Roma: Swiatek o învinge fără milă pe Pliskova, în finală, şi întră în Top 10 WTA

Câştigătorea turneului de la Roma: Swiatek o învinge fără milă pe Pliskova, în finală, şi întră în Top 10 WTA

Swiatek a cedat doar 13 puncte în total, patru în primul set şi nouă în al doilea, şi a salvat doar patru şanse de game ale Pliskovei. Poloneza a câştigat cel de-al treilea titlu din carieră, după Roland Garros, toamna trecută, şi Adelaide, în februarie, iar rezultatul îi asigură pătrunderea pentru prima dată în carieră în top 10.

A fost prima data când o finală la Roma este decisă cu un dublu 6-0, şi cea categorică victoriela Openul Italiei din 1983, când Andrea Temesvari a învins-o pe Bonnie Gadusek cu 6-1, 6-0.

Ultimul dublu 6-0 într-o finală WTA a fost înregistrat la victoria Simonei Halep asupra Anastasijei Sevastova, la Bucureşti, în 2016, iar ultimul la un turneu de 1000 de puncte sau mai mare, a fost victoria lui Stefanie Graf în faţa Natashei Zvereva, la Roland Garros 1988.

Finala de dumincă este şi cea mai scurtă din istoria WTA, după cea din 2009, de la Istanbul, când Vera Dushevina avea nevoie de doar 42 de minute pentru a o învinge pe Lucie Hradecka, cu 6-0, 6-1.

Meciuri cu scor 6-0, 6-0 înregistarte într-o finală din circuitul WTA, începând din anul 2000:

2006 Quebec City, Marion Bartoli vs. Olga Puchkova
2013 Sydney, Agnieszka Radwanska vs. Dominika cibulkova
2016 Bucureşti, Simona Halep vs. Anastasija Sevastova
2021 Roma, Iga Swiatek vs Karolina Pliskova

Swiatek nu obţinuse niciodată o astfel de victorie la nivelul circutului profesionist, dar o învinsese pe sora geamănă a Karolinei Pliskova, pe Kristyna, cu 6-0, 6-1, când a acces în prima sa finală WTA, la Lugano, în 2019.

Pentru Pliskova, este doar a doua oară în carieră când nu a reuşit să câştige nici un game într-un meci, după ce a pierdut cu 6-0, 6-0, la doar 17 ani, în faţa Annei Korzeniak, în 2009, la Latina-Nascosa ITF, în sferturi de finală.

Fostă campioană la Roma în 2019, Pliskova a jucat a treia finală consecutivă aici, anul trecut retrăgându-se după o accidentare la picior, în finala pierdută cu Simona Halep, cu 6-0, 2-1.

Swiatek devine a treia jucătoare care a câştigat anul acesta un titlu WTA după ce a salvat cel puţin un punct de meci în drumul spre finală. Ea se alătură lui Naomi Osaka, care a reuşit această performanţă la Australian Open, şi lui Ashleigh Barty, la Miami. Swiatek a salvat chiar două mingi de meci în turneul de la Roma, împotriva Barborei Krejcikova, în runda a treia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici