Catalonia şi Aragon vor candida pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

Regiunile spaniole Catalonia şi Aragon au ajuns la un acord pentru a depune o candidatură comună în vederea organizării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, a anunţat luni presa spaniolă, citată de Reuters.

155 afișări
Imaginea articolului Catalonia şi Aragon vor candida pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

Catalonia şi Aragon vor candida pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

Ziarul La Vanguardia, cu sediul la Barcelona, a relatat că preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a trimis o scrisoare oficială premierului Pedro Sanchez şi executivilor locali cu detalii despre candidatura care va fi prezentată Comitetului Olimpic Internaţional în timp util.

Oraşul japonez Saporro este considerat favorit pentru organizarea evenimentului, iar fostele gazde ale Jocurilor de iarnă, Vancouver din Canada şi Salt Lake City din Statele Unite, ar fi de asemenea interesate.

Ideea de a găzdui Jocurile Olimpice a divizat opinia publică din regiunile spaniole, mai ales că guvernul pro-independenţă din Catalonia nu a dorit să includă Aragon în candidatură, din cauza unei dispute politice.

De asemenea, activiştii au avertizat că organizarea Jocurilor ar putea avea un impact negativ şi asupra Pirineilor, din cauza schimbărilor climatice.

Guvernul catalan a declarat că va organiza un referendum în regiune cu privire la aceste planuri. În trecut, referendumurile au anulat potenţiale candidaturi din partea mai multor ţări.

Deocamdată, planul este de a împărţi probele de gheaţă indoor între La Molina-Masella, Baqueira Beret şi Boi Taull din Catalonia, în timp ce Pirineii Aragonului vor fi scena pentru competiţiile pe zăpadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici