Câţi americani au vizionat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing? Statisticile arată un record negativ

Reţeaua de televiziune americană NBC a anunţat că doar 16 milioane de persoane au urmărit vineri (4 februarie), în Statele Unite, transmisia în direct a Ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, cel mai mic număr din istorie, relatează insidethegames.biz.

289 afișări
Imaginea articolului Câţi americani au vizionat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing? Statisticile arată un record negativ

Câţi americani au vizionat Ceemonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing? Statisticile arată un record negativ

Această cifră este cu 43% mai mică decât cele 28,3 milioane de persoane care au urmărit transmisiunea ceremoniei de deschidere de la Pyeongchang 2018, în urmă cu patru ani.

Transmisia în direct la un post de televiziune naţional a Jocurilor Olimpice a devenit mai puţin importantă pe măsură ce serviciile de streaming oferă Jocurile pe diferite platforme, dar performanţa din acest an e considerată de un randament dezamăgitor de către NBC, care în 2014 a plătit o sumă record de 7,65 miliarde de dolari (6,68 miliarde de euro) pentru drepturile de difuzare a Jocurilor în Statele Unite, între 2021 şi 2032

NBC a raportat că un total de 190 de milioane de minute au fost transmise pe Peacock, serviciul său de streaming video over-the-top.

Comitetul Internaţional Olimpic a afirmat că audienţa generală a depăşit-o pe cea de la ultimele trei Jocuri.

NBC promisese că acoperirea lor va avea „un accent special pe sportivii echipei SUA, pe lângă spectacolele tradiţionale, fastul şi Parada Naţiunilor care fac din ceremonia de deschidere unul dintre cele mai urmărite evenimente din întreaga lume".

„O Olimpiadă destinată unor audienţe record a început cu o ceremonie de deschidere slabă din punct de vedere istoric", au declarat analiştii media Sports Media Watch.

În momentul în care a început ceremonia, era ora 4 dimineaţa în Los Angeles şi 7 dimineaţa la New York, astfel încât mulţi cred că ora de începere timpurie poate fi unul dintre factorii care au dus la reducerea numărului de telespectatori în direct.

„Entuziasmul în jurul acestor Jocuri a fost atenuat în SUA din cauza controversei din jurul ţării gazdă, China", a scris Dan Wolken în USA Today.

Grupurile care militează în legătură cu situaţia drepturilor omului din China au îndemnat oamenii să boicoteze Jocurile la televizor ca un „simplu act de rezistenţă pe care toţi oamenii îl pot face pentru a se ridica împotriva maşinăriei de propagandă a Chinei şi a încercării lui Xi Jinping de a trece sub tăcere abuzurile extreme ale drepturilor omului, genocidul uigurilor şi ocuparea Tibetului".

Directorul general al Olympic Broadcasting Services, Yiannis Exarchos, a afirmat că cifrele de vizionare a Ceremoniei din ţara gazdă au depăşit la nivel global 316 milioane de telespectatori, aproape la fel de mulţi oameni care au urmărit întreaga ediţie din Pyeongchang 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici